FCM tager røde tal roligt

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjylland kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 14 millioner kroner efter afskrivninger. Men driften gav et pænt overskud

REGNSKAB FC Midtjylland kom ud af regnskabsåret, der sluttede 30. juni, med et positivt driftsresultat før afskrivninger på hele 12,4 millioner kroner.

Det er andet år i træk, at FCM opnår et positivt resultat på driften. Året forinden lød overskuddet for det såkaldte EBITDA på 19 millioner kroner.

Men afskrivningerne gør, at bundlinjen - præcis som året før - ender i et underskud på 14 millioner kroner.

FCM hæfter sig selv mest ved det positive driftsresultat. Forklaringen på, at det endte i plus er ifølge årsrapporten, at der blev opnået store transferindtægter på salgene af især Pione Sisto og Václav Kadlec.

- Spillersalg er et væsentligt forretningsområde i FC Midtjylland, og vi er meget tilfredse med, at vi i 2016-17 sæsonen kunne levere det bedste transfer-resultat i klubbens historie, siger bestyrelsesformand Rasmus Ankersen til klubbens hjemmeside.

De store transferindtægter kompenserer for, at der modsat året før ikke kom indtægter fra Europa League-gruppespillet. Således faldt omsætningen fra 159,3 millioner kroner til 89,9 millioner kroner.

Det er også værd at bemærke, at FCM Håndbold leverede røde tal. Omsætningen for håndbold faldt fra 13,8 millioner kroner til 11,4 millioner kroner. FCM Håndbold gav et resultat før skat på -3,4 millioner kroner. Året før var samme røde tal blot -0,6 millioner kroner.

Det har i dag ikke været muligt at træffe Rasmus Ankersen for en kommentar til årsrapporten.