Smukke canadiske oplevelser

Lone Henningsen 

Mageløse oplevelser i et af de smukkeste områder af Canada. Vi besøger også Seattle, fascineres over Jasper, Drumheller, Banff, og mange andre steder. Rejs 23. maj-3. juni

Den amerikanske forfatter E.A. Mills skrev i 1924 »At bestige de canadiske Rocky Mountains kan udvikle sig til en enorm kærlighed for naturen, styrke påskønnelsen af den smukke udendørs verden, og sætte dig i kontakt med det uendelige«.

Det er stadig denne åndeløse oplevelse, man opnår, når man skuer ud over de enorme bjergkæder med snedækkede toppe, der står omkranset af dybe skove, gennemskåret af gletchere, der bliver til mægtige søer, og rivende floder gennem polartundraen.

Verdens næststørste land er i sandhed et skatkammer for folk, der er vilde med natur og vildmark.

Omkranset af bjergtinder
Enestående og næsten uberørte naturscenerier er målet for denne rejse, som vi kører i minibus og med maksimalt otte deltagere. Rejsebureauet OurWorld A/S er teknisk arrangør og Simon Kirk er rejseleder.

Hurtig tilmelding tilrådes.

Deltagerne mødes med rejselederen i Billund Lufthavn onsdag 23. maj, hvorfra der flyves via Amsterdam til Seattle i USA. Efter ankomst sidst på formiddagen lokal tid, henter vi vognen, der bliver vores transportmiddel de kommende dage.

Eftermiddagen bruges til at kigge nærmere på Seattle »Downtown«.

Først på aftenen er vi fremme ved vores hotel, som ligger lidt nord for Seattle.

Torsdag krydser vi grænsen til Canada og ankommer til en af landets smukkeste storbyer, nemlig Vancouver.

Det mest karakteristiske ved byen er de smukke sneklædte bjergtinder, der nærmest omkranser byen, ligegyldigt hvor man befinder sig.

Vi indleder besøget ved den længste hængebro i verden - Capilano Suspension Bridge - og skuer den overvældende udsigt fra trætophøjde.

Resten af torsdagen byder på sightseeing i den nordvestlige del af byen, hvor vi fredag koncentrerer os om resten - blandt andet den gamle bydel Gastown og ikke mindst Stanley Park, kendt for sine mange totempæle.

Mest kendt fra vinter OL
Lidt nord for Vancouver finder vi Whistler. Byen og området er et meget kendt skisportsted, som blandt andet var vært for vinter OL i 2010.

Byens smukke beliggenhed gør den også attraktiv som feriested om sommeren. Vi ser nærmere på området inden vi fortsætter gennem det nærmest eventyragtige landskab mod 100 mile House.

Undervejs passerer vi Lillooet, der med sine 13 saloons er et populært sted blandt omegnens cowboys på de sparsomme fridage.

Søndagens første stop bliver ved den imponerende Wells Gray Provenciel Park, som med sine over 540.000 hektar vildnis ligger i Nord Cariboo Mountains. Parken er spektakulær og har en del vandfald. Vi skal opleve et par af dem.

Naturen her er ganske overvældende og når vi kan løsrive os, fortsætter vi til Jasper inde i Rocky Mountains.

Skønhed bliver der ikke mindre af, når vi kommer til Jasper. Mandagens menu er bedårende smaragdgrønne bjergsøer og uendelig unik natur.

Vi befinder os midt i bjørneland, så med lidt held, kan vi måske spotte en af disse fantastiske bamser.

Besøg hos Louise
Tirsdag byder på endnu en dag fuld af højdepunkter for naturelskeren. Vi kører på en af de smukkeste panoramaveje i verden, nemlig Icefields Parkway og kameraet får ikke meget hvile de næste mange timer.

Dagens højdepunkt kunne blive en køretur på Athabasha gletcheren i en specialbygget bus. Der vil ligeledes være mulighed for at gå en tur på gletcheren.

På vejen ned mod Banff besøger vi endnu et fantastisk sted, den turkisgrønne Lake Louise, der har en bedårende beliggenhed omkranset af høje sneklædte bjerge.

Efter morgenmaden onsdag tager vi på tur i The Rockies. Der gøres et stop ved den grønne sø, Lake Moraine, vi ser Bow-vandfaldet og kører på Tunnel Mountain Drive.

Vaskeægte cowboys og cowgirls
Vi får også tid til at se nærmere på westernbyen Banff, og hvis man har lyst, kan man tage med rejselederen på en gondoltur til toppen af Sulphurbjerget for at nyde panoramaudsigten over området.

Hvis der er stemning for det, vil vi om aftenen bestille bord på den legendariske Wild Bill’s saloon.

At entrere her er som at træde ind i en bar for hundrede år siden - her lever de ægte cowboys og cowgirls. Efter at have nydt et solidt måltid spilles der op til two-step dance til country & western musik.

Torsdag bevæger vi os endnu længere tilbage i tiden, tilbage til dengang den oprindelige befolkning levede i pagt med naturen. En tid, hvor gigantiske flokke af bisonokser græssede på den endeløse prærie.

Prærieindianernes livsgrundlag hang uløseligt sammen med bisonokserne. Men deres primitive jagtredskaber vanskeliggjorde jagt af de store dyr.

Løsningen var at jage flokke af bisonokser ud over en klippekant. Dette sted hedder »Head Smashed In Buffalo Jump«. Vi kigger nærmere på dette spændende sted, der er på UNESCO’s verdensarvliste.

Efter at have givet os god tid i museet, kører vi videre til Lethbridge, hvor vi overnatter.

Tilbage til dinosaurerne
Fredag morgen kører vi over prærien til Drumheller og bevæger os hermed endnu længere tilbage i tiden til dinosaurerne. Området ved Drumheller er stedet, hvor man har fundet de fleste rester af dinosaurer. Der forskes og udgraves stadigvæk i området.

Vi bruger eftermiddagen på at udforske Royal Tyrell Museum og får et meget spændende indblik i tiden, da de enorme dyr levede på jorden.

Lørdag går turen til Calgary, som vi lige kan nå at kigge lidt på, inden flyet går mod hjemlige himmelstrøg.

Søndag ankomst i Billund.

Prisen for denne fantastiske rejse i en otte personers bus med egen rejseleder er 21.950 kroner per person i dobbeltværelse.

I prisen er inkluderet:

Informationsmøde i god tid inden afgang

Fly Billund-Seattle/Calgary-Billund

Skatter og afgifter

Dansk rejseleder/chauffør hele vejen fra Danmark

Overnatninger på turistklasse hoteller/moteller

Morgenmad dagligt

Udflugter iflg. beskrivelse

Naturlige entréer