Lille gruppe giver store oplevelser

Simon Kirk 

Rejsebureauet OurWorld A/S har fået succes med en anderledes måde at arrangere grupperejser på

Sædvanligvis tilbyder rejseseselskaber oversøiske rejser til større grupper på 20-30 personer. Men der er et alternativ.

Rejsebureauet OurWorld A/S har gennem de seneste par år haft succes med rejser til USA, Canada og Island, hvor der kun er plads til otte deltagere. Ideen er, at man tager det bedste fra den traditionelle grupperejse og tilføjer masser af fleksibilitet, impulsivitet og nærvær.

Det lyder dyrt, vil de fleste tænke, men fakta er, at denne oplevelse faktisk ikke er dyrere end den sædvanlige rejseform.

Rejselederen bag rattet
Udrejsen foregår som med andre oversøiske rejser med fly, men når man kommer frem til destinationen, står der ikke en stor bus med chauffør parat. I stedet skal rejselederen, der er chauffør på turen, hente den minibus, der er reserveret. Når formaliteterne omkring lejen er overstået, pakkes bilen og eventyret begynder. Som hovedregel tilbringes den første nat i den by, man ankommer til, da rejselederen skal være 100 procent frisk til de kommende dages spændende oplevelser.

Plads til spontanitet
Den store erfaring, som rejsebureauet har med at tilrettelægge rejser udnyttes naturligvis, så man er sikker på at opleve de ting, der er »et must« på rejserne, men herudover er mulighederne åbne, så deltagerne kan komme med forslag.

På en af disse rejser i foråret ønskede deltagerne for eksempel at vandre rigtig meget, så når man kom til en seværdighed, blev skoene snøret, og man vandrede ud i naturen og fik oplevelser, som man aldrig ville have fået på en almindelig grupperejse.

I et andet tilfælde blev der arrangeret såvel solop- som solnedgangstur i Grand Canyon på foranledning af nogle af deltagerne.

Rejserne er tilrettelagt, så man kommer omkring de seværdigheder, der skal besøges, men hvor der med store grupper for det meste er et forholdsvist stramt program, kan man med otte personers gruppen være ret fleksible med fordelingen af tiden og ruten. Der er plads til spontanitet.

På en rejse i Canada fik gruppen pludselig mulighed for at komme tæt på en grizzly-bjørn og det var så stor en oplevelse, at der gik et par timer med det.

De autentiske øjeblikke
I et andet tilfælde havde en af deltagerne læst en artikel om en by i Utah med danske udvandrere, og da gruppen så tilfældigvis kom i nærheden, blev man enige om at besøge byen. Det blev til et spændende besøg hos en af byens borgerne, som oven i købet inviterede på både mad og drikke - et sjovt møde med det autentiske USA.

I rejsens pris er inkluderet overnatninger på hoteller/moteller og morgenmad. Disse overnatningssteder ligger ikke altid i bycentrum, men ofte lidt mere naturskønt. Ofte indtages morgenmaden på hotellet, men alternativt forsøger rejselederen at finde en restaurant, hvor man får lokal morgenmad.

Picnic i det grønne
Frokosten indtages for det meste i det grønne, idet deltagerne ved turens start indskyder et mindre beløb i en fælles kasse, hvorefter turen læggges forbi et indkøbscenter, hvor vi provianterer. Det kan være salat, sandwich eller andre gode frokostting. Når sulten så melder sig, finder gruppen et passende sted at spise og holder picnic udenfor de normale turiststeder.

Aftensmaden kan indtages på de lokale restauranter, men sommetider købes der en pizza, eller der steges en bøf på det sted, man bor.

Det kræver lidt af både rejseleder og deltagere at vælge denne rejsemåde, idet man skal kunne blive enige om, hvad man gerne vil. Man er i forholdsvis tæt kontakt med hinanden og skal være parat til at give og modtage.

Bussen, som man kører i, er en 12 personers minibus uden toilet. Selvom vi siger maksimum otte deltagere, så er der alligevel mindre plads end i en sædvanlig 45 personers bus. Men den store fordel med minibussen er, at den kan komme frem stort set over alt - også steder, hvor de store busser ikke kan og må køre. Det giver mulighed for helt fantastiske og anderledes oplevelser.

Erfaringerne fra de rejser, der har været gennemført med blot otte deltagere er særdeles gode. Indtil nu har vi ikke oplevet problemer, og deltagere i disse rejser har udtrykt stor tilfredshed med rejseformen.

Læserrejse til Canada
I foråret 2018 tilbyder OurWorld i samarbejde med Læserklubben en otte-personers rejse til det vestlige Canada. Rejsen indledes i Seattle og slutter i Calgary. Ruten går igennem blandt andet Vancouver, skisportsbyen Whistler, Jasper, Icefields Parkway og Columbia Icefields, Banff og dinosauerbyen Drumheller. Undervejs opleves den helt fantastiske canadiske natur med høje sneklædte bjerge, bjergsøer, vandfald og en natur med masser af dyr og flora.

Læs om denne rejse på

de næste sider.