Smal FCM-sejr over oprykkerne

Kenneth Kristiansen 

FC Midtjylland vandt 2-1 hjemme over Helsingør og er tilbage på førstepladsen i Superligaen

FODBOLD Det holdt hårdt, men det lykkedes for FC Midtjylland at få favorit-hjemmesejren over oprykkerne fra Helsingør.

Foran 5570 tilskuere på MCH Arena blev det til en sejr på 2-1, og dermed er FCM igen at finde på Superligaens førsteplads - i hvert fald indtil rundens øvrige kampe er spillet.

Drømmestarten kom allerede i kampens ottende minut. Fra forsvarskæden fandt Markus Halsti med en fornem, præcis, lang og høj aflevering Mikkel Duelund, der efter et træk mod baglinjen sendte bolden tæt ind foran mål, hvor Alexander Sørloth lige fik stukket foden bagud og skovlet bolden højt ind i målet.

Flot føringsmål af FCM og Alexander Sørloths niende sæsontræffer i Superligaen, og allerede to minutter senere burde Sørloth have scoret endnu engang, men nordmandens firsstimer på et indlæg fra Jakob Poulsen sad lige på Helsingør-keeper Mikkel Bruhn.

FCM dominerede halvlegen totalt, men gæsterne var ikke ufarlige. Flere gange var der optræk til chancer, men forsvaret fik afvist.

Mod slutningen af halvlegen måtte Tim Sparv udgå med en skade og blev afløst centralt på midtbanen af Janus Drachmann.

Kort efter fik FCM’erne udbygget føringen, da Marc Dal Hende stormede mod venstre stolpe og modtog bolden. Venstrewingen fyrede resolut af, og selvom målmanden fik pareret i første omgang, var Dal Hende hurtigt over returen og bankede den ind til pausestillingen 2-0. Marc Dal Hendes tredje sæsonmål i Superligaen - og opgørets anden assist til Mikkel Duelund.

Drømmemål og reducering
Alligevel kom gæsterne - ved lidt af et lykketræf - tilbage i kampen. Syv minutter efter pausen dumpede bolden ned for fødderne af Helsingørs Nicolas Mortensen midt på FCM’s banehalvdel. Nicolas Mortensen drejede rundt og bankede resolut bolden i en høj bue mod mål - og i mål. Flot detalje, og reducering til 1-2 for oprykkerne.

Anden halvleg blev rodet for FCM’s vedkommende, og gæsterne fik lov at være en hel del på bolden. Hjemmeholdet kom stadig frem til chancer, men der var for meget ubeslutsomhed foran Helsingørs mål.

Fem minutter før tid kom indskiftede Gustav Wikheim fri til skud i feltet, men afslutningen blev blokeret af keeperen.

I overtiden var der optræk til panik før lukketid, og Helsingørs Mikkel Basse fik headet bolden på stolpen, før det befriende slutfløjt kom.

FC Midtjylland har nu 32 point for 15 kampe på Superligaens førsteplads.