HCM tabte til KIF

Thomas Damm 

Efter store angrebsproblemer måtte HC Midtjylland sluge et nederlag til KIF

HåNDBOLD HC Midtjylland mistede torsdag aften et vigtigt skridt i kampen om de otte pladser i slutspillet. Med et nederlag på 23-24 til KIF Kolding København bliver HCM overhalet og ligger nu på den niendeplads, der lige netop ikke giver adgang til slutspillet. Sæsonen er dog lang endnu, og tabellen er tæt, så meget kan stadig ændres.

Nederlaget blev »kun« på et enkelt mål, men det fortæller ikke en helt dækkende historie. HCM reducerede til 23-24 med 12 sekunder tilbage efter en situation, hvor Bo Spellerberg havde fået rødt kort for ikke at ville give bolden til HCM. Det gav marchordre til Spelleberg og straffekast til HCM, fordi det var inden for de sidste 30 sekunder. Men da KIF bare kunne give bolden op efter straffekastet stille og roligt, fik HCM aldrig chancen for at udligne.

HC Midtjylland fik ellers en forrygende start på kampen i den runde hal hos MCH. Inden der var spillet fem minutter, førte hjemmeholdet 4-0, og KIF-spillerne lignede nogen, der var kommet helt forkert ud af bussen og slet ikke var klar til kamp, men stillede og roligt kæmpede de sig ind i kampen.

HCM blev ramt af en udvisning ved 6-4, og i overtal fik KIF udlignet til 6-6. Resten af første havleg var lige. KIF fik sin første føring ved 10-9, og de udlignede til 12-12 i sidste sekund af første halvleg.

Målmand Anders Petersen havde ellers haft en forrygende redning på Bo Spellerberg, men bolden kom ud til Magnus Landin på fløjen, og han scorede.

HCM begyndte anden halvleg i undertal og gæsterne kom foran 15-12. Det blev også 18-13, og kampen lignede afgjort. Men HCM kom tilbage til 20-22. Her fik HCM dog en lid tynd udvisning, og så var der ikke så meget mere at komme med. Alligevel fik de 1400 tilskuere en dramatisk afslutning. Bo Spellerberg scorede ni mål for KIF, og endte så også som skurk, selv om han helt tydeligt ikke var enig i dommernes beslutning.

De 23 scorede mål er det færreste, HCM har scoret i sæsonen.

HC Midtjylland spiller igen 13. november mod TM Tønder.