Blue Fox ydmygede vicemestrene

Jørn Just Kristensen 

Herning Blue Fox uddelte en endefuld til sidste sæsons sølvvindere, Gentofte

ISHOCKEY Herning Blue Fox rejste sig fra tirsdagens nederlag i Aalborg og holder den sikre kurs mod Final4-stævnet i Jyske Bank Boxen.

»Rævene« kørte fredag aften rundt med de danske vicemestre fra Gentofte og vandt hele 7-0 i ensidig forestilling i Kvik Hockey Arena.

Fire af målene faldt i anden periode, hvor Blue Fox rullede sig helt ud.

Det var velsmurte powerplays, der bragte Herning på sejrskurs. De tre første scoringer kom alle i overtal.

Efter små otte minutter af første periode lynede Bjørn Uldall i powerplay på forarbejde af finnerne Riku Pitkänen og Antti Kerälä.

Markus Jensen fordoblede føringen bare fire minutter inde i anden halvleg, da Blue Fox spillede fem mod tre.

Gæsterne fortsatte med at tage mange udvisninger, og Blue Fox fortsatte med at udnytte det. Tjekkiske Jan Dalecky gjorde det til 3-0 i et nyt powerplay.

Mod slutningen af midterste periode nåede også Lasse Lassen og Eetu Vento at score, så cifrene var hele 5-0 før sidste periode.

Canadiske Branden Gracel øgede til 6-0 i midten af tredje periode, inden Thomas Vilstrup Andersen afrundede målfesten med scoringen til hele 7-0.

Eneste ærgerlige plet på hockeygallaen: Kaptajn Daniel K. Nielsen måtte udgå en skade undervejs. Forhåbentlig er den ikke alvorlig.

Med sejren bevarer Blue Fox naturligvis førstepladsen i Metal Ligaen og er nu meget tæt på at booke billet til Final4-stævnet.