Foto: Henrik Ole Jensen

Syg bilist standset i Herning efter vanvidskørsel

Palle Heering Nielsen 

To patruljer fra politiet blev sat ind for at få standset kvinde, som havde sin mindreårige datter med i bilen

HERNING Politiet blev i går aftes omkring klokken 18.30 ringet op af en 23-årig mand, som var blevet påkørt bevidst af en medtrafikant.

Påkørslen skete på Bredgade i Skjern, men det lykkedes først at få kvinden standset nord for Tjørring cirka en time senere.

Fulgte selv efter
Sagen begyndte, da den 40-årige kvinde blinkede med forlygterne ad den 23-årige mand, som om hun ville have ham til at standse. Da han sænkede hastigheden, blev hans bil påkørt bevidst.

Det fik ham til at kontakte politiet, men da der ikke var en ledig patrulje i nærheden, fulgte han selv efter kvinden, mens han havde kontakt til politiet.

Turen gik mod Tarm og videre til Kibæk, hvor de kørte mod nord ad Vardevej til Herning, hvor kvinden kørte ad Messevejen til Holstebrovej.

På det tidspunkt var to patruljer fra lokalpolitiet i Herning i kontakt med kvindens bil, men de kunne ikke få bilen standset.

Kørte mod færdslen
Det lykkedes først nord for Tjørring, hvor betjentene fandt ud af, at kvinden havde sin niårige datter med i bilen.

Begge var uskadte efter køreturen, hvor ikke alt var gået til efter færdselsreglerne.

Blandt andet var hun ifølge politiets oplysninger kørt venstre om i en rundkørsel, og på Holstebrovej i Herning var hun kørt tværs over midterrabatten og var kørt 50-60 meter mod færdselsretningen.

Det koster normalt en bøde samt et klip i kørekortet.

- Vi har fået at vide, at der ikke var fare for andre, oplyser politikommissær Michael Schultze fra lokalpolitiet i Herning.

Psykisk ude af balance
Politiet fik flere henvendelser om kvindens kørsel, og hun står til at blive sigtet for en række overtrædelser af færdselsloven samt for at påkøre den 23-åriges bil.

- Vi vurderer, at kvinden er psykisk ude af balance, og at hun var til fare for sig selv og andre. Derfor blev hun indlagt på psykiatrisk afdeling, fortæller Michael Schultze.

De sociale myndigheder har taget hånd om datteren, og den 23-årige mand skulle ikke være kommet til skade ved påkørslen.