Børneteater over det hele

Herning Børneteaterfestival finder i weekenden sted for 22. gang

TEATER For 22. gang åbner Kulturelt Samråd Herning atter dørene til en herlig masse teater for børn og deres voksne, når den magiske scenekunst breder sit farverige tæppe ud over hele kommunen med Herning Børneteaterfestival fra fredag til søndag.

I løbet af de tre dage får børnene mulighed for at opleve professionelt teater i øjenhøjde i deres eget nærområde - helt gratis.

Festivalen har igen i år udviklet sig med to nye deltagende - ikke byer - men særlige områder i Herning; nemlig Holtbjerg og Brændgård, som for første gang vil huse teaterforestillinger, sammen med de ni tidligere deltagende kommunebyer: Sdr. Felding, Sinding/Ørre, Aulum, Haderup, Herning, Kibæk, Skarrild, Vildbjerg og Vind.

Det er lokale kultur- og fritidsaktører, som står for at drive festivalens mange aktiviteter i hver enkelt by. Lokalbiblioteker, kulturinstitutioner, borgerforeninger, kunstforeninger, teaterforeninger, skoleelever og lokale kulturelle ildsjæle kombinerer deres kræfter for i fællesskab at give børn og deres voksne en forunderlig og mindeværdig oplevelse med scenekunsten i særdeleshed og kulturen i almindelighed i deres eget lokalområde.

Tæt samarbejde
I Herning kan man, som de foregående år, opleve forskellige værksteder med sminke, gips, frugt, Herning Billedskoles malerværksted og Museum Midtjyllands sokkeværksted.

Som noget helt nyt kan man også prøve Børneteater-workshoppen sat i scene af Teams Teaterskole.

Arrangementet foregår i hele Kulturgården i Nørregade 7.

Weekenden byder i alt på 22 forestillinger, hvor målgruppen spænder fra de alleryngste under 1 år og op til 12 år.

Huset No7 er i øvrigt én af de store hovedkræfter, og det er også her, man finder festivalens café.

- Vi er bare så spændte på om alting klapper, som det har gjort de foregående år. Igen i år har vi fået en masse hjælp fra både nye og de mere rutinerede kræfter. Det er tydeligt, at folk her i kommunen er indstillet på, at kunst og kultur er noget vi gør til glæde for hinanden - i et tæt samarbejde, siger Carsten Gjerløv, der er Kulturelt Samråd Hernings koordinator, i en pressemeddelelse.

Detaljer om forestillinger, tidspunkter og billetter kan findes på festivalens hjemmeside.