Stressdetektiv på spil

Stressekspert Ole Larsen viser, hvor stressen kommer fra, og hvordan den kan fjernes i AOF arrangement

HERNING »Når hjernen får et negativt sanseindtryk, kommer der en kortvarig svækkelse af alle muskler. Ved at trykke på en arm mærker Ole Larsen, stressmaster og forfatter, om musklen har fuld energi eller er svækket. På den mådes findes det, der stresser personen«.

Sådan lyder optakten til et foredrag på Herning HF & VUC, mandag aften 30. oktober med netop Ole Larsen.

Han optræder som en slags stressdetektiv, som finder årsagen til, at man er stresset. Det gør han via ovennævnte muskeltest. Årsagerne til stress kan være mange og for eksempel skyldes andre mennesker, jobbet eller den mad man spiser.

»Forskellige fødevarer kan dæmpe dannelsen af stresshormoner, og her er hvidløg fantastisk. Blot et hvidløg lægges mod munden, kommer muskelstyrken tilbage. Forskere har påvist, at hvidløg hæmmer cortisoldannelsen. Til gengæld kan sukker og bestemte læskedrikke danne grundlag for stress«, oplyser pressematerialet.

Dagen efter foredraget holder Ole Larsen en workshop, hvor man lærer at sætte sig mål for at få succes.

Tilmelding skal ske til AOF i Herning.