Herningensere vækket af helikopter-larm i nat

Kim Stoltenberg Hansen 

Flere herningensere blev i nat vækket af larm fra en helikopter, der var sendt ud af forsvaret og politiet

POLITI Det summede i nat over Herning. I en times tid kunne man høre lyden af en helikopter, der fløj over området. Der var dog ikke noget galt, men derimod blot tale om en øvelse.

En helikopterpilot skulle trænes i at finde personer i byområder ved nattetide via helikopterens varmekamera - og den slags skal i sagens natur helst foregå i realistiske omgivelser. Derfor var der tidligere på aftenen lidt larm over Viborg, og senere på aftenen summende støj over Herning, mens helikopterpiloten fra forsvaret og politifolkene på jorden fik trænet i kommunikation og brugen af varmekamera, så de er godt udrustet, hvis det en dag bliver alvor.