Gyser-klassiker i biffen i aften

Kim Stoltenberg Hansen 

Italiensk kultfilm fra 1977 vil samle gyser-nørderne i aften i Herning

KULTUR Nordisk Films Biograf i Herning har i aften en af de mere utraditionelle film på programmet. Det er gyserfilm »Suspiria«, der er fra 1977 og som har kultstatus i horror-kredse.

Filmen handler om en ung kvinde, der tror hun skal studere på en tysk balletskole, mens snart begynder der at ske en række brutale mord, og hun finder ud af, at skolen har forbindelse til det okkulte.

Filmen er instrueret af den italienske gysermester, Dario Argento, der startede karrieren som manuskriptforfatter til blandt andet western-klassikeren »Once Upon a Time in the West«, og med sine kunsteriske, farverige og opera-agtige film blev han en frontfigur i gysergenren »giallo«.

»Suspiria« regnes for topfilmen, hvis man er til gammeldags, overnaturlige og overspillede film med høj underlægningsmusik og unge kvinder i yderst blodige situationer.

Det bliver spændende at se, hvor man gyser-nørder, der er i byen - foreløbig er der solgt knap 20 billetter.

Filmen står forøvrigt til at blive genindspillet snarest med Dakota Johnson, Chloë Grace Moretz, Mia Goth og Tilda Swinton. Jessica Harper - der har hovedrollen i aftenens 1977-versionen - vil også være med igen.