Blue Fox tabte topopgøret i Aalborg

Ole Bitsch 

Energiforladte Herning besejret med 1-3 af Pirates

ISHOCKEY Herning Blue Fox topper fortsat tabellen i Metal Ligaen. Men tirsdag aften måtte »rævene« indkassere et nederlag i topopgøret på udebane mod Aalborg Pirates.

De nordjyske værter, der er nummer tre, vandt fortjent med 3-1 foran 1792 tilskuere i Gigantium Isarena. Her fik gæsterne kun sjældent sat sig igennem på isen.

Herning-mandskabet tog til Aalborg med tre ligasejre i træk, men herningenserne kom under voldsomt pres fra kampens indledning. Kun stærkt spil af finske Ari Ahonen i Blue Fox-målet forhindrede en Pirates-føring.

I stedet var det Herning, som kom i front syv minutter inde i første periode.

En lidt tilfældig chance, hvor Aalborg ikke fik ekspederet pucken ud af egen zone, endte via Branden Gracel hos Christian Silfver. Finnen fandt en fri Daniel Nielsen, der reagerede hurtigt og styrede pucken ind bag Pirates-keeper Tadeas Galansky.

Den midtjyske føring holdt kun i tre minutter. Efter endnu en redning af Ari Ahonen mistede Blue Fox-defensiven koncentrationen netop, da Herning var blevet fuldtallig. Det udnyttede Nikolaj Carstensen til at sikre scoringen til 1-1.

Resten af første periode udviklede sig til en tempoforladt stillingskrig, men anden periode var under ét minut gammel, da Aalborg atter kom på scoringstavlen.

Passivt forsvarsspil i Herning-zonen betød, at Kristian Kodal fik masser af plads. Skuddet fik Ahonen slået op på overliggeren, men riposten skabte så meget forvirring, at Pirates’ Lasse Bo Knudsen kunne sende pucken i mål mellem venner og fjender.

Målet vækkede ikke Blue Fox. I stedet blev situationen værre. Efter endnu et pres fra Aalborg slap udeholdets Mathias Mølgaard sin markering af Martin Lefebvre, der bag Herning-målet sled sig foran - for så at score tæt under rammen. 3-1 til »piraterne«. Da var der spillet 30 minutter.

Duksen fra Midtjylland fandt aldrig noget modsvar. Mens Aalborg fortsatte med at producere skud mod Ari Ahonen, var det begrænset, hvad Blue Fox skabte i modsatte ende. Offensiven virkede sløv og uskarp. Det blev bekræftet af skudstatistikken, som Aalborg vandt med 26-18.

Fredag aften spiller Herning på hjemmebane, hvor modstanderen er Gentofte.