Bjorkstrand sikrer Columbus sejren med straffeslag i NHL

Herningenseren var natten til mandag med til at sikre Columbus Blue Jackets’ ottende sejr i sæsonen. Nederlag til Frederik Andersen

ISHOCKEY Oliver Bjorkstrand var iskold, da han på et straffeslag stod for afgørelsen, da hans hold, Columbia Blue Jackets, natten til mandag mødte Boston Bruins i den nordamerikanske ishockeyliga NHL.

Herningenseren havde i den ordinære spilletid ellers været forholdsvis anonym i løbet af sine godt 13 minutter på isen.

Men da kampen skulle afgøres på straffeslag ved stillingen 3-3 efter den ordinære tid og overtiden, viste Bjorkstrand ingen tegn på nerver.

Forinden havde Columbus’ målmand taget sig af to forsøg fra Boston Bruins’ skytter.

Bjorkstrand tog sig god tid på tilløbet ned mod Bostons målmand med en slingretur fra side til side, inden han med et hurtigt vip med vristen placerede pucken i nettet.

Med sejren har Columbus Blue Jackets vundet otte af de 12 første kampe i NHL-sæsonen. Det er rekord for holdet i en oktober måned.

Sejren kom ellers i fare, da Boston Bruins formåede at kæmpe sig tilbage efter at have været bagud 0-3 midt i anden periode.

Udeholdet fik reduceret med fem minutter af anden periode, da Patrice Bergeron udnyttede et powerplay på fornemmeste vis.

To hurtige scoringer af henholdsvis Torey Krug og Brad Marchand bragte balance på tavlen midt i tredje periode.

36 redninger af Andersen
I et opgør senere på aftenen slog Mikkel Bødker og San Jose Sharks Frederik Andersen og Toronto Maple Leafs 3-2.

Herningensiske Andersen leverede 36 redninger på 38 skud - et enkelt skud var fra Mikkel Bødker.

Ved kampens slutning og stillingen 2-1 til San Jose blev Andersen taget af isen, for at Toronto kunne være en ekstra markspiller i de sidste minutter.

Men i stedet scorede Joel Ward til 3-1 i det tomme mål, og så hjalp det ikke meget, at Toronto fik reduceret et minut senere.

Jannik Hansen var igen ikke med for San Jose Sharks. Danskeren er røget ud i kulden, mens San Jose har fået en middelmådig start på sæsonen.

/ritzau/