Med Læserklubben til Athen og omegn

Lone Henningsen 

Spændende kulturel rejse til Athen og omegn med mange og varierede oplevelser 20.-24. marts

Hele den vestlige civilisation blev grundlagt her i den græske hovedstad, Athen, der er en af de ældste byer i verden. Dette faktum kombineret med antallet af interessante seværdigheder, de moderne storbyfaciliteter samt en herlig sandstrand tiltrækker hvert år mange turister.

Foruden at være hovedstaden er Athen også landets største by med cirka tre millioner indbyggere. Byen er klart domineret af Akropolis med templet Partheon, der er et af de berømteste bygningsværker i verden. Templet, der blev indviet for 2500 år siden for gudinden Athene, er stadig så mange år efter ret så beundringsværdigt.

Men byen er også langt mere end Akropolis. Her oplever du nemlig for alvor historiens vingesus gennem et væld af eventyrlige templer og ruiner. Når du oven i hatten kan nyde de charmerende gader, kulturelle perler, hyggelige restauranter og fin shopping, er Athen faktisk en by, som alle bør opleve.

Bor i smørhullet
At bo centralt er særdeles vigtigt for at få det rette udbytte af turen, så vi har reserveret værelser på det velfungerende Hotel Athens Cypria, der ligger lige midt i centrum og få skridt fra parlamentsbygningen i et område med gågader, markeder, butikker med mere.

Alle værelser er med køleskab og aircondition. Der serveres et stort og righoldigt morgenmåltid, og hotellet har såvel inden- som udendørs cafe, bar og restaurant.

Arne Doktor er rejseleder på denne skønne forårstur, der har De Graa Busser som teknisk arrangør.

Afgang tirsdag, 20 . marts fra Silkeborg, Ikast og Herning med bus til Hamborg Lufthavn mellem klokken syv og otte. Fra Hamborg er der direkte flyafgang til Athen, hvor vi lander omkring klokken 18.00. Transfer til hotellet.

Athen og Akropolis
Onsdag tager vi en spændende rundtur i byen. Vi ser mange af de flotte bygninger, herunder parlamentet og præsidentbygningen, der tidligere var residens for ekskong Konstantin og eksdronning Anne Marie. Det antikke olympiske stadion, Omonia Pladsen og universitetsområdet skal vi også forbi sammen med nogle af de flotte bygninger, som danskeren Theophilus Hansen har stået bag.

Det er ikke helt galt at kalde Akropolis for Athens største og mest berømte attraktion, og din tur til Athen er ikke fuldendt uden et besøg på Akropolis. Det er her i den cirka 2500 år gamle bydel, at du virkelig kan hensætte dig til en anden tid. Akropolis betød i oldtiden en højtbeliggende by eller en bys borg. I Athen blev Akropolis fra omkring det sjette århundrede i større grad anvendt til gudernes helligdomme. Vi får en rundvisning i fortiden og ser Akropolis’ templer - ikke mindst det verdensberømte Parthentempel - teatre og nyder de smukke omgivelser og den enestående udsigt over hele Athen.

Verdens midtpunkt
Torsdag kører vi ud af centrum og mod nord, for dagens klare mål er Delphi. Denne plet, hjemsted for oldtidens berømteste orakel, er grundlagt og udpeget af selveste Zeus, som værende verdens midtpunkt. Man mente, at dette var Apollons talerør. Såvel bønder som statsmænd konsulterede oraklet, og de medbragte dyr, der skulle ofres, og spørgsmål, de ønskede besvaret, i form af indskrifter på stenplader, hvoraf mange er bevaret.

Delphi udstråler stadig mystik. Oppe over de bevarede fundamenter af det doriske Apollontempel ligger det velbevarede amfiteater fra 300-tallet, engang skueplads for de berømte Pythiske Lege, der ligesom De Olympiske Lege blev holdt hvert fjerde år. En sti fører op til et stadion, der er det bedst bevarede i hele Grækenland.

På køreturen til Delphi kan vi nyde de fine græske landskab med store marker, frugtplantager og vinmarker.

Middelhavsbyerne
Fredag tager vi atter på tur. Vi kører langs Middelhavet og besøger halvøen Peloponnes sydvest for Athen. Her ser vi blandt andet Korinthkanalen, påbegyndt af den romerske kejser Nero cirka 60 år efter Kristus. Turen går videre til gamle Korinth, hvor apostlen Paulus talte kristendommen til grækerne.

Den skønne badeby Loutraki, smukt beliggende ved Middelhavet kommer vi også omkring på denne fine dagstur.

Lørdag er til fri disposition indtil vi sidst på eftermiddagen kører mod lufthavnen og flyver retur til Hamborg, hvor bussen venter på at bringe os det sidste stykke til Midtjylland.

Prisen for denne rejse er for avisens abonnenter 5195 kroner per person i dobbeltværelse. Eneværelsestillæg på 700 kroner.

I prisen er inkluderet:

Rejseleder hele vejen fra Danmark

Bus til Hamborg Lufthavn t/r

Fly med easyjet fra Hamborg - Athen t/r

Transport lufthavn-hotel t/r

Ophold med morgenmad på Hotel Cypria

Udflugter iflg. program

Naturlige entréer

Dansktalende guide i Athen

Tilmelding til Læserklubben