Læserklubben tager til Tryllefløjten i Operahuset

Todagsture til København med operaen »Tryllefløjten«, ophold på det skønne hotel Copenhagen Island og rundvisning enten på Christiansborg eller i Operahuset Af Lone Henningsenlgh@herningfolkeblad.dk

Mozarts eventyrlige værk »Tryllefløjten« er læsset med operahits og det er meget svært ikke at gå derfra nynnende. Den populære opera har været elsket af publikum siden 1791, og i dag ligger den på en sikker top 10 over de mest opførte operaer i verden. I »Tryllefløjten« får du eventyr, kærlighed og mystik med fantastiske arier for både voksne og børn. Fyldt med symbolik, mystik og ritualer får vi fortællingen om godt og ondt, om had og tilgivelse og om to elskendes kamp for kærligheden. Forestillingen instrueres af den legendariske instruktør Marco Arturo Marelli, hvis opsætninger af operarepertoirets største værker igen og igen har vist hans særlige sans for at skabe medrivende og uforglemmelige sceneoplevelser.

Hele den Kongelige Operas solistensemble kan opleves i denne festlige forestilling, suppleret af markante gæstesolister som Christof Fishesser, Stephen Milling og Burcu Uyan. For den musikalske ledelse står den fremstormende dirigent Rory McDonald og Wolfgang Wengenroth.

Frokost undervejs
Med Sørens Rejser som teknisk arrangør kører Læserklubben om morgenen fra Silkeborg, Ikast og Herning tirsdag 27. februar eller torsdag 1. marts - der er to afgange at vælge imellem. Bussen kører over Fyn og til Korsør, hvor vi skal have en let frokost, mens vi nyder udsigten over bæltet.

Først på eftermiddagen er vi fremme ved det flotte hotel Copenhagen Island, der er designet af Kim Utzon Arkitekter. Hotellet ligger på en kunstig ø ved Kalvebod Brygge og broen, som forbinder øen med resten af Københavns havn, er tydeligt inspireret af den smukke Ponte Veccehio i Firenze.

Gode pladser i salen
Indkvartering på hotellet og tid på egen hånd indtil vi mødes i hotellets restaurant »The Harbour«. Her i de flotte omgivelser og med skøn udsigt får vi serveret en trerettersmenu og efterfølgende kaffe.

Bussen er klar og venter på at køre os til det smukke operahus på Holmen, hvor vi har gode pladser på parketten.

Allerede når man kommer ind i operaen, bliver man overvældet af storheden, hvor flere dygtige kunstnere har bidraget til udsmykningen. Loftet i den store sal er dækket med 105.000 ark bladguld svarende til halvandet kilo guld af 24 karat.

Akustikken er blevet verdenskendt og har efterhånden givet vores operahus status som et af verdens bedste.

Operaen blev indviet i januar 2005 og var en gave til det danske folk fra A. P. Møller og Hustru Chastine Møllers Fond til Almene Formaal.

Efter forestillingen kører bussen tilbage til hotellet, hvor der er mulighed for en godnat drink.

Rundvisning i Operahuset
På den første tur er der på andendagen reserveret tid til en spændende rundvisning i Operahuset, hvor vi går i dybden og ser nærmere på den fantastiske bygning, som vi gæstede aftenen før. Vi oplever den smukke foyer, der med sine rene linier, Olafur Eliassons lysskulpturer og udsigt over Københavns Havn omfavner den blanke ahornskal omkring Store Scene. Se også Per Kirkebys kobberrelieffer og Per Arnoldis Opera-bomærke støbt ind i foyergulvet.

Vi entrerer atter den store sal, som denne gang er uden publikum, hvilket giver den et helt andet udtryk. Turen går også om bag scenen, hvor de enorme, flytbare scenefelter gør det muligt at opføre flere forskellige forestillinger samme dag. Se kontrasten fra Store Scene til Takkelloftet, hvor scenens fleksibilitet er i centrum og hvor Tal R’s moderne abstraktion pryder foyeren.

Efter rundvisningen er der tid på egen hånd i centrum og Nyhavn med mulighed for at spise frokost inden vi ved 15-tiden kører fra København mod Midtjylland. Hjemkomst mellem klokkrn 19 og 20.

Rundt på Christiansborg
På tur to er der på dag to planlagt en rundvisning på Christiansborg. Vi oplever, at den store flotte bygning byder på meget mere end paragraffer og politiske debatter, nemlig også de kongelige kulturskatte fra de seneste 800 år. Efter denne rundvisning er der tid på egen hånd i centrum og Nyhavn med mulighed for at spise frokost inden vi ved 15-tiden kører fra København mod Midtjylland.

Prisen for begge turene er ens, nemlig 2995 kroner per person i dobbeltværelse. Eneværelsestillæg på 575 kroner.

Prisen inkluderer:

Buskørsel

Let frokost første dag

Overnatning på Copenhagen Island Hotel

Trerettersmenu

Transfer til Operahuset t/r

Billet (kategori A) til Tryllefløjten

Morgenbuffet

Rundvisning Operahuset (tur 1)

Rundvisning Christiansborg (tur 2)

Tilmelding til Læserklubben