FCM-kvinderne klar til Final4

Jørn Just Kristensen 

Forsvaret fik fat efter pausen, da FCM-kvinderne kæmpede sig videre til Final4-stævnet i den danske pokalturnering

HåNDBOLD Fem år i træk har FC Midtjyllands kvinder været i pokalfinalen, og onsdag aften tog »hunulvene« et skridt mod en mere.

FCM vandt 24-22 på udebane mod Silkeborg-Voel i kvartfinalen af landspokalturneringen, Santander Cup, og er dermed klar til Final4-stævnet mellem jul og nytår.

Men FCM måtte slide for semifinale-billetten. Ikast-holdet åbnede opgøret halvsløjt og med uvante fejl. Det straffede de rapfodede Silkeborg-kvinder med det tidligere FCM-talent Sofie Bæk Andersen som drivkraft.

Værterne førte 12-8 fem minutter før halvtid. Men FCM viste moral under pres og fik reduceret tre gange inden pausen, hvor Silkeborg-Voel derfor blot førte 12-11.

FCM-forsvaret fortsatte de gode takter efter pausen. Der blev taget godt fat i defensiven, og Sabine Englert begyndte at hive flere redninger ud af de blå målmandsærmer.

Silkeborg-Voel kunne ikke længere score, og FCM kom foran 19-15.

Men i en hektisk slutfase var FCM lige ved at formøble føringen. Silkeborg-Voel kom både på 21-22 og 22-23, inden Veronica Kristiansen cementerede FCM-sejren til 24-22.

Topscorer for FCM blev velskydende Louise Burgaard med 10 mål. Veronica Kristiansen scorede ni gange.

Ved Final4-stævnet, som i øvrigt igen i år spilles i Silkeborg, kan FCM komme op imod Aarhus United, København Håndbold og Team Esbjerg.

Der er lodtrækning til semifinalerne torsdag klokken 15.45.