Sikker Blue Fox-sejr i Herlev

Thomas Damm 

Det blev 6-1 over det modløse bundhold

ISHOCKEY Med 12 sejre i sæsonens første 14 kampe har Blue Fox fået en forrygende start under den nye træner, Petri Skriko.

Seneste sejr kom i hus tirsdag aften på udebane mod Herlev, der sammen med Hvidovre ligger isoleret i bunden.

Blue Fox kom på sejrskurs efter 12 minutter, hvor Riku Pitkänen scorede med en assist til kaptajn Daniel K. Nielsen. Inden perioden var slut, blev det også 2-0. Antti Kerälä scorede med en assist til en tredje finne, Toni Kallela.

Inden der var spillet fire minutter af anden periode, kom det fjerde finske mål. Denne gang fra backen Christian Silfver, der lidt senere også scorede til 5-0. Da var kampen 35 minutter gammel og selvfølgelig allerede afgjort foran 555 tilskuere.

Hjemmeholdet fik godt nok reduceret før den anden pause ved Benjamin Mauritzen, men tættere på kom de ikke.

I tredje periode havde Herlev meget svært ved at styre temperamentet. Aftenens dommere fik travlt. Der var blandt andet en straf til Herlevs boks, og Mikkel Ankjær Nielsen fik i samme situation en matchstraf for en tackling til hovedet på Blue fox’ Eetu Vento.

Enden på hele det optrin blev, at Blue Fox spillede med to mand i overtal, og den situation udnyttede Jan Dalecky til at score til 6-1.

Lidt senere røg Patrick Madsen og den tidligere Blue Fox-spiller Kim Staal i infight og fik begge fem minutter for roughing samt en efterfølgende badebillet.

I alt står Herlev noteret for 72 udvisningsminutter, mens Blue Fox kan »nøjes« med 55.

I toppen af tabellen holder Rungsted trit med »blårævene« efter 3-2 hjemme over Aalborg. SønderjyskE tabte lokalopgøret i Vojens med 2-3 til Esbjerg og Rødovre vandt 5-1 i Odense. Endelig vandt Frederikshavn hjemme 3-2 over Gentofte.

Blue Fox spiller igen fredag aften hjemme mod Frederikshavn.