Herning-kunst skal udsmykke ny politigård i Holstebro

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum fra Herning har udlånt 50 værker af Carl-Henning Pedersen til Midt- og Vestjyllands Politi, som både politiet og dets besøgende borgere får glæde af de næste fem år

HERNING Det er nogle farverige og fantasifulde malerier, som fremover kommer til at pryde de hvide vægge på den nybyggede politigård i Holstebro. Værkerne er malet af Carl-Henning Pedersen og udlånt af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, der har en samling på mere end 6000 værker. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Det var Carl-Henning Pedersens ønske, at kunsten skulle være tilgængelig for alle, og da han levede, havde han en drøm om at lave billed-udlån på samme måde, som bibliotekerne fungerer. Den brede offentlighed skulle kunne låne værker med hjem på væggene, som vi i dag låner bøger. Det er desværre ikke en praksis, vi kan efterleve på museet, men jeg deler kunstnerens ønske om, at kunsten skal ud og ses, siger museumsleder Lotte Korshøj fra Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i pressemeddelelsen.

Former beskueren
- Derudover mente Carl-Henning Pedersen, at kunsten kunne være med til at rykke på noget i samfundet - forstået på den måde, at kunsten ikke er passive objekter, men kan være med til at forme beskueren. En forudsætning herfor er naturligvis, at kunsten får lov til at agere med mennesker, og jeg mener, at Midt- og Vestjyllands Politi danner en god ramme for en sådan dialog, lyder det fra museumslederen.

Den dialog ser Midt- og Vestjyllands Politi frem til at lægge vægge til de næste fem år, hvor både medarbejdere, samarbejdspartnere og besøgende borgere får lejlighed til at nyde og reflektere over kunstnerens penselstrøg.

- Når politiet har så fornemme kunstværker mellem hænderne, er der normalt tale om tyvekoster, som vi har fundet hos en tyveknægt. Men her er vi i den heldige situation, at vi har fået lov at låne de fantastisk flotte malerier til glæde for de mange folk, der har deres daglige gang i bygningen. Derudover har vi jo også ofte fornøjelsen af at vise borgere rundt på vores nye politigård, som vi er vældigt stolte af. Malerierne vil uden tvivl sætte noget kulør på den oplevelse, borgerne får, når de besøger os, siger Kåre Skjæveland, der er chefanklager hos Midt- og Vestjyllands Politi, og som har deltaget i processen med udvælgelse af de mange malerier til politigården.