En våd og til tider blæsende uge afløser efterårsferien

Ugens bedste dag bliver torsdag med nogen sol og op til 15 grader. Resten af ugen står på regn og byger

VEJRET Når børn og voksne vender tilbage til skole og arbejde mandag efter efterårsferien, går de en grå, våd og til tider blæsende uge i møde.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Frank Nielsen tidligt mandag morgen.

- Vi har jo haft en forholdsvis våd afslutning på efterårsferien, og det fortsætter i samme dur de første dage af ugen, siger han.

- Generelt får vi en del regn i de kommende dage. Faktisk skal vi hen til onsdag eftermiddag, før vi får et ophold i regnen og et kig til solen.

Mandag morgen vil således være præget af stedvis regn og byger nogle steder og tåge og dis andre steder.

- Det meste af det grumsede vejr vil være at finde i Midt- og Sydjylland og delvist på Sjælland. Og som dagen skrider frem, lyder den korte version, at det bliver mest skyet vejr med regn eller byger, siger Frank Nielsen.

I løbet af aftenen og natten kommer der en varmfront indover fra De Britiske Øer. Den giver en del regn til landet sidst på natten, hvilket sætter dagsordenen for tirsdag og onsdag.

- Tirsdag og onsdag bliver en våd periode med mange regnområder, der passerer landet, siger han.

Ifølge Frank Nielsen skal vi helt frem til onsdag eftermiddag, før det klarer ordentligt op.

- Så fra tirsdag morgen frem til onsdag eftermiddag står den på masser af skyer og vådt vejr. Og så bliver det ret blæsende i perioder, siger han.

Til gengæld får vi et mere vekslende skydække med plads til sol fra onsdag eftermiddag til fredag morgen, lover han.

Mens dagtemperaturerne mandag, tirsdag og onsdag kommer til at ligge på mellem ni og 12 grader, kan temperaturen torsdag nå op på mellem 12 og 15 grader.

- Torsdag bliver ugens bedste dag, fordi vi både får lun luft og lidt sol, siger Frank Nielsen.

- Men så går det ned ad bakke igen på fredag, hvor der kommer regn og byger ind fra vest og nord. Og det lægger op til en noget ustadig weekend, siger han.

/ritzau/