Nytårskoncert i DR’s smukke koncerthus

Fejende flot nytårskoncert og efterfølgende rundvisning i Danmarks Radios fantastiske koncerthus. Ophold på det skønne Copenhagen Island Hotel 6.-7. januar Af Lone Henningsenlgh@herningfolkeblad.dk

Traditionen tro markerer Læserklubben og Sørens Rejser det nye år på festligste vis ved at tage til nytårskoncert i København. Den første weekend i 2018 er øremærket til vidunderlig musik og sang, lækkert mad og et hyggeligt ophold i Danmarks dejlige hovedstad.

DR Big Bandet vil nemlig for fjerde år i træk åbne dørene for en forrygende nytårstradition med koncerter, der emmer af ånden fra Sands Hotel and Casino i Las Vegas.

»Old Blue Eyes«
Det var her, Frank Sinatra og Count Basies Orchestra slog deres folder midt i 1960’erne. Her kommer de store evergreens fra 1950’erne og 1960’erne i spil. Nyn med på »Fly Me To The Moon«, »I´ve Got You Under My Skin« og nogle af de andre evergreens, mens du nyder synet af Curtis Stigers, der nok er det tætteste du kommer på Frank Sinatra himself.

Med Sørens Rejser som teknisk arrangør har Læserklubben arrangeret en stemningsfuld weekendtur til København med opsamling i Herning, Hammerum, Ikast og Silkeborg mellem klokken otte og ni.

Vi kører til den hyggelige Gelsted Kro, hvor vi får en fyldig brunchbuffet, inden vi fortsætter over Storebælt til København.

Indkvartering på Copenhagen Island Hotel på Kalvebod Brygge, der allerede ved første øjekast fornemmes som værende noget særligt. Her har Kim Utzon Arkitekter kastet sig ud i et virkeligt vellykket byggeri i stål og lyse farver, som opfordrer til nærmere bekendtskab.

Inspiration fra Firenze
Broen, som forbinder hotellet med resten af Københavns havn, er inspireret af den charmerende gamle Ponte Vecchio (guldsmedebroen) i Firenze.

Indenfor i de smagfulde omgivelser venter dig et topmoderne hotelophold med alle de luksusfaciliteter, som man kan tænke sig. Uanset hvor du opholder dig på hotellet, har du en imponerende udsigt over vandet og de mange rekreative tilbud omkring hotellet - blandt andet de fine stier langs med vandet.

Spisning med udsigt
Efter indkvarteringen er der tid på egen hånd inden vi mødes til en lækker trerettersmenu i hotellets restaurant, »The Harbour«, hvor vi kan se byen sætte lys fra første parket.

Når middagen er nydt, kører bussen til koncerthuset, hvor forestillingen begynder klokken 20. Billetterne til »At The Sands« er i bedste kategori.

Efter forestillingen kører bussen atter retur til hotellet.

Rundvisning i koncerthuset
Søndag morgen er der buffet på hotellet inden vi atter sætter kursen mod DR Koncerthuset. Denne gang fordi vi skal se nærmere på dette vidunder. En rundvisning her er et besøg i et af Danmarks største medie- og kulturhuse. Vi besøger den enestående bygning, ser den storslåede koncertsal uden et stort publikum, og får indblik i arkitekten Jean Nouvels ideer og vision med det unikke koncerthus. På turen rundt besøger vi også det store foyerområde samt de tre øvrige sale: Studie 2, Studie 3 og Studie 4, der har hver sit enestående design. Der er ikke lagt en fast ruteplan for rundvisningen, da der tages højde for ensemblers og produktioners prøver.

Japaneren Yasuhisa Toyota, som regnes for en af verdens bedste akustikere, har dannet parløb med Jean Nouvel på byggeriet og sikret enestående lydforhold. I DR Koncerthuset går æstetik og akustik hånd i hånd, og skaber rammerne for mange store oplevelser og koncerter.

Inkluderet i prisen
Efter rundvisningen er der tid til en frokost i Nyhavn (eller et andet sted) på egen hånd, inden vi først på eftermiddagen kører retur mod Jylland.

Prisen for denne nytårstur er for avisens abonnenter 2650 kroner per person i dobbeltværelse. Eneværelsestillæg på 575 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel i firestjernet bus

Brunchbuffet på Gelsted Kro

Overnatning på Copenhagen Island Hotel

Trerettersmenu med efterfølgende kaffe

Billet bedste kategori til »At The Sands«

Bustransfer til og fra Koncerthuset

Morgenbuffet

Rundvisning i koncerthuset