Lun weekend forude – men uden ret meget solskin

Et underskud af soltimer har præget de første seks uger af efteråret, og tendensen fortsætter i weekenden

VEJRET Første halvdel af efteråret er overstået, og efter sidste weekends nærmest sensommeragtige vejr med dagtemperaturer omkring 20 grader og solskin ser det noget mere normalt ud denne weekend.

- Det bliver gråt og trist, og solen vil kun kortvarigt vise sig, siger Dan Nilsvall, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Men det bliver også forholdsvist varmt for denne tid af året med op til 16 grader, fordi mild luft presser på sydfra, tilføjer han.

Skyer vil stort set hele weekenden hænge over Danmark, hvor der også vil falde en del regn pænt fordelt mellem landsdelene.

Dermed fortsætter tendensen fra efterårets første seks uger, som ifølge DMI har budt på færre soltimer og mere regn sammenlignet med gennemsnittet for de ti år fra 2006 til 2015.

- Fredag dominerer skyerne, men efterhånden får vi også perioder med regn. Det bliver dog mildt. Mellem 13 og 16 grader, siger Dan Nilsvall.

Fredag aften falder der regn flere steder, men hen over natten klarer det op, og med mellem otte og 12 grader er nattefrost på sikker afstand.

Den første nattefrost dette efterår kom 9. oktober, og ifølge Dan Nilsvall er der ikke optræk til en ny omgang i de første mange dage fremover.

Hvis lørdagen er afsat til et sidste gennemsyn af haven, skal især vi ikke udsætte det for længe.

- Lørdag morgen og formiddag holder det tørt med lidt kig til solen. Men derefter trækker skyer ind vestfra og det giver regn til Jylland, siger DMI’s mand.

Regnen breder sig til hele landet, når mørket falder på, og vinden tager også til. Ved kysterne op til hård vind.

Søndag får de nordlige og østlige egne regn i morgentimerne.

- Men ellers bliver det mest tørt med chance for lidt solskin og op til 14 graders varme, siger Dan Nilsvall.

/ritzau/