FCM nedkæmpede fysiske Horsens

Ole Bitsch 

Topholdet vandt fredagskampen 4-2 - og er nu nummer ét i Superligaen

FODBOLD FC Midtjylland er ny nummer et i Alka Superligaen.

Fredag aften vandt »ulvene« topopøret mod AC Horsens med 4-2. Det var FCM’s femte sejr på stribe i ligaen.

Men på MCH Arena måtte førerholdet kæmpe hårdt for sejren.

Gæsterne fra Horsens, der er sæsonens store overraskelse, lagde tungt ud med masser af fysik og et højt pres, der stressede værterne. Samtidig satsede udeholdet, som forventet, på standardsituationer via en byge frispark, lange indkast og hjørnespark.

Men FC Midtjylland kom først på måltavlen efter et kvarter, da formstærke Alexander Sørloth udnyttede Jakob Poulsens frispark. Horsens udlignede ved Mikkel Qvist, der sparkede kuglen ind efter klumpspil i FCM-feltet.

Kampen bølgede frem og tilbage med nerver og en stor bunke dueller. Men begge hold producerede også chancer.

Sørloth og Qvist kom frem til fine muligheder, men det var Filip Novák, der bragte værterne foran kort før pausen. Tjekken kastede sig frem med panden efter oplæg fra Alexander Sørloth.

Den norske landsholdsspiller var også i fokus med yderligere to assists efter pausen. Her fortsatte Horsens-spillerne den aggressive stil, men den trak kræfter hos udeholdet, der flere gange blev overløbet på raske kontrastød fra FC Midtjylland.

Et sådant var årsagen til 3-1-målet. Netop indskiftede Mikkel Duelund afsluttede en omstilling, som Sørloth serverede for offensivtalentet, der sikkert scorede bag Jesse Joronen.

Så var sejren hjemme, troede de fleste af de 7134 tilskuere. Men Horsens fik atter scoret. Og igen efter en dødbold. Jonas Thorsen reducerede til 2-3 med fem minutter igen.

Men Alexander Sørloth var ikke færdig med at assistere. To minutter senere kunne Paul Onuachu - med sin scoring nummer 50 for FCM - færdiggøre en kontra med målet til 4-2.

FCM’erne kan nyde førstepladsen minimum frem til søndag, hvor de nærmeste rivaler FC Nordsjælland - der nu er to point efter FCM - møder Hobro.