FCM-angriber blev månedens spiller i Superligaen

Alexander Sørloth er kåret som septembers bedste

FODBOLD Alexander Sørloth er blevet kåret til månedens spiller i Alka Superligaen. FC Midtjyllands brandvarme angriber vandt prisen i konkurrence med Emiliano Marcondes fra FC Nordsjælland og Benjamin Verbic fra FC København som de andre nominerede.

Alle tre spillere formåede at score fire mål i løbet af de fire runder i september, men norske Sørloth, der tilmed stod for to assists, løb altså med prisen.

Prisen udregnes på sindig vis. Først er der et panel bestående af 10 fodboldeksperter, der uddeler henholdsvis 3, 2 og 1 point til de tre spillere, som de mener har været bedst i den forgangne måned. Ekspertpanelet består i denne sæson af Peter Kjær, Morten Bruun, Flemming Povlsen, Casper Høygaard, Stig Tøfting, Martin Jørgensen, Mads Junker, Per Frimann, Peter Gravlund og Lars Jacobsen.

Udover ekspertpanelet gives der 3,2 og 1 point til de spillere der ifølge Alka Superligas Player Performance Index (PPI) statistik set har gjort det bedst i den pågældende måned.

Fansene har noget at skulle have sagt. Der fordeles 3,2 og 1 point til de spillere, der får flest stemmer på Alka Superligaens Facebookside. Og alt i alt endte det altså med en sejr til FCMs norske bomber i den forgangne måned.