Hofchef fra Herning

HERNING Onsdag eftermiddag kan man på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum høre et foredrag af Michael Bjørn Nellemann, der er hofchef og nyudnævnt direktør for Det Obelske Familiefond.

Michael Bjørn Nellemann er opvokset i Herning og vil blandt andet fortælle om, hvordan kunsten har bragt ham til så forskellige funktioner som iværksætter, kunstformidler, diplomat, fondsdirektør og hofchef.

For Michael Bjørn Nellemann har kunsten været en årelang interesse og tilværelsens helt store passion. Tidligt blev det en del af hans dagligdag at forholde sig til farverige kunstnerpersonligheder; Michael Bjørn Nellemanns oldefar var inkarneret kunstsamler og drev hotel i København, hvor kunstneriske talenter som L.A. Ring, Krøyer og Ancher ofte betalte med kunstværker i stedet for penge. Faderen Peter Nellemann var salgsdirektør hos Egetæpper i Herning. Michael Bjørn Nellemann har desuden været museumsdirektør for Nivaagaards Malerisamling og tjent 11 år som Kultur- og presseråd på Den Danske Ambassade i Paris.