Foredrag om Hedeselskabet

Lørdag kan man på Museum Midtjylland høre om dengang, heden skulle gøres frugtbar

herning I 2016 fejrede Hedeselskabet sit 150 års jubilæum og lørdag 7. oktober får man på Museum Midtjylland mulighed for at forstå baggrunden for Hedeselskabets oprettelse og høre om de allerførste aktiviteter og de mænd, der stod i spidsen for selskabets første år. Her spillede E. M. Dalgas, Hedeselskabets medstifter og første dynamiske direktør, en væsentlig rolle. Det fortæller Museum Midtjylland i en pressemeddelelse.

Hedeselskabets historie er tæt forbundets med de første tegn på udvikling i Herningområdet specielt inden for engvanding, etablering af planteskoler, tilplantning og plantager, tjæreudvinding, haveanlæg med mere. Hedeselskabets blev stiftet med det formål at frugtbargøre de jyske heder. Men i takt med at samfundets behov er ændret, har Hedeselskabet ligeledes ændret sig, og i dag arbejder selskabet med langsigtet udvikling, benyttelse og beskyttelse af naturen. Eftermiddagens foredragsholder er Vibeke Højen, der er projektchef ved Hedeselskabet. I pausen serverer de frivillige i Herningsholmlauget småkager og kaffe/the. Da der kun er et begrænset antal billetter til rådighed, er tilmelding nødvendig.