Højsæson på Fermaten

Fem koncerter på fire dage - blandt andet med tre Herning-navne

MUSIK De frivillige får nogle travle dage på Fermaten - og det gør publikum forhåbentlig også.

Programmet åbner allerede i aften med Anders Riis med band.

Anders Riis er fra Herning, hvor han var med i øveforeningen Galaxen og bandet Furious Funk. Sidenhen rykkede Anders Riis til København, hvor han med bandet The Bandit fik pladekontrakt og blev spillet flittigt på P3.

I 2006 startede Anders sit eget band, Southern Gothic Tales. Den ramte lige i røven, som John Faxe ville have sagt. Bandet havde både de rigtige sange og ramte noget i tidsånden. Det er sidenhen blevet til tre anmelderroste albums. Mange kender musikken fra tv-serien »Gintberg På Kanten«.

Nu barsler Anders Riis så med et nyt projekt, og i den forbindelse besøger han sin gamle hjemmebane. På fredag udgiver Anders Riis nemlig det første dansksprogede album i eget navn. Albummet er blevet til i samarbejde med den legendariske producer og guitarist, Jens Runge, og bandet er sammensat af Anders og en anden Herning-dreng, Torleik Mortensen.

Her stopper Herningforbindelserne faktisk ikke, for billeder, video og artwork er lavet i samarbejde med bysbørnene Mingo, Anders Bigum og Anders Ladegaard.

Sebastian Lind
Torsdag gælder multitalentet Sebastian Lind, der med sit seneste album internationalt røg det direkte ind i Top 10 på iTunes i Tyskland, Østrig og Schweiz.

I Danmark røg alle fire singler fra albummet ind på P3 og P4, blandt andet »Fake«, der blev »Ugens Uundgåelige« på P3.

Samtidigt blev Sebastian nomineret til P3 Talentet ved P3 Guld, samt spillede et væld af danske festivaler og udsolgte shows rundt i landet.

Nu er Sebastian Lind tilbage med ny musik, Danmarks dygtigste musikere og klar til at besøge Fermaten igen.

Lucas Hjøllund fra Herning tager sig af opvarmningen.

Esben Just Trio
Fredag aften er der gensyn med Esben Just Trio. Uanset hvordan man vender og drejer det, har Esben Just altid været garant for en swingende, opløftende og underholdende oplevelse fra scenen. Musikalsk overskud, medrivende hooks og fællessang så hjerterne gløder. Og sådan forsætter det også i 2017. Med Niels Ratzer på trommer og Ole Skipper på bas er intet umuligt og alt opnåeligt, når trekløveret går på scenen for at ramme beatet og publikum lige dér, hvor det gør allerbedst. Nemlig i hjertet.

The Band
Lørdag er frokostjazzen tilbage på Fermaten, når lokale The Band kigger forbi. The Band spiller let og glad, swingende jazz i en blanding af kendte og mindre kendte evergreens. Alle numre er arrangeret af orkesterets basunist Per Jegbjerg. Fælles for musikerne er, at de også spiller i andre sammenhænge og derfor er inspireret af forskellige impulser inden for genren. En koncert med The Band krydres med små anekdoter, vittigheder og verbal ping-pong - ikke mindst mellem Per Jegbjerg og guitaristen Klaus Lytzhøft.

Sidstnævnte bidrager med sang til flere af numrene, og det samme gør trompetisten Flemming Nordenhof.

Coldplace
Lørdag aften kan man høre Coldplace, der som navnet antyder er et Coldplay-coverband. De spiller over hele verden og har fornyligt gennemført en turné i Mellemøsten og Australien.

Coldplace er selv dedikerede fans, og har genskabt et liveshow som kommer utrolig tæt på det, man vil opleve til en koncert med det rigtige band. Ikke bare lyden men også udseendet og stemningen er en knivskarp gengivelse.