HCM pressede mestrene

Jørn Just Kristensen 

HC Midtjylland solgte sig dyrt ude mod Aalborg, men tabte med to mål

HÅNDBOLD Der var ingen point til kontoen, men præstationen kunne HC Midtjylland godt være bekendt.

Herningenserne led onsdag aften et smalt nederlag på 26-28 på udebane mod de danske mestre, Aalborg Håndbold.

Undervejs duftede det i glimt sågar af midtjyske mirakelpoint. HCM førte 11-9 og 13-11 før pausen, og små 10 minutter før tid kom herningenserne tilbage i teten med 22-21 og 23-22.

Men så gik den ikke længere.

I slutfasen var Aalborg - som trods alt også var i front gennem det meste af kampen - skarpest. Nordjyderne scorede tre mål på stribe til 25-23.

Netop i den fase glippede mange ting for HCM. Den velspillende Espen Lie Hansen havde et stolpeskud og en afslutning, der via paraderne endte i hænderne på Aalborgs svenske topkeeper, Mikael Aggefors. Og værst af alt: Anfører Jacob Østergaard fik rødt kort.

Kaptajnen indkasserede sin tredje udvisning og dermed diskvalifikation. Forsvarsgeneralen manglede derfor i kampens sidste 6.59 minutter - og naturligvis især i de to minutter, hvor holdet måtte spille i undertal. Også det blev kostbart i en kamp, hvor HCM på forhånd vidste, at noget nær alt skulle fungere for at få point i Aalborg.

De norske VM-sølvvindere Espen Lie Hansen og Eivind Tangen blev topscorere for HCM med fem mål hver. Kampens topscorer blev Aalborgs højre back, Martin Larsen, med otte pletskud.

Nederlaget betyder, at HCM mistede en enkelt plads i tabellen. Herningenserne er nu nummer syv i 888 Ligaen.