Thomas Bo Larsen til Herning

Herning I uge 40 er det international Ordblindeuge, hvor der landet over sættes ekstra fokus på ordblindhed - i Herning foregår det i ugens første dage meget naturligt på biblioteket.

Arrangørerne har i år sikret sig lidt af et trækplaster - nemlig den landskendte skuespiller Thomas Bo Larsen, der blandt meget andet er kendt fra tv-serien »Bedrag« og den prisvindende film »Festen«.

Torsdag 5. oktober besøger han Ordblindemessen - der torsdag flytter til Herning HF & VUC - og fortæller om livet som ordblind.

- En af mine værste oplevelser - som ordblind - var, da min lærer sagde til mig, at hvis jeg engang fik en kæreste, ville jeg jo ikke engang kunne skrive et kærestebrev til hende. Men da jeg sprang ud af ordblindeskabet, blev det hele meget nemmere, har Thomas Bo Larsen udtalt.

Thomas Bo Larsen vil måske fortælle om, hvordan det så gik med det kærestebrev og mere om hvilke udfordringer, det at være ordblind har ført med sig - når man er ordblind og skuespiller.

På biblioteket er der ugens første dage åben App-café, hvor man kan møde op og få tips og tricks til it-værktøjer, apps og gadgets.

Der er også Meet Up for unge, hvor man kan høre om netværk for unge og ordblinde studerende. Ligeledes er der oplæg om undervisningsmaterialet Help Start, der er specialudviklet til ordblinde, der er i gang med at lære engelsk.

Herning Kommunes læsekonsulent holder ligeledes oplæg for ordblinde småbørnsforældre, om at understøtte sit barn i den sproglige udvikling.

Arrangører er Herning Kommune, Herning HF & VUC, AOF Midt, Netværkslokomotivet og Herning Bibliotekerne.