Sprudlende FC Midtjylland bankede AaB med 4-1

Kenneth Kristiansen 

Der var klasseforskel på MCH Arena. Med Alexander Sørloth og Filip Novák som de store profiler vandt FC Midtjylland en knusende sikker 4-1-sejr over AaB

FODBOLD FC Midtjylland fortsætter de sprudlende takter i Alka Superligaen. Søndag eftermiddag var der klasseforskel på MCH Arena, da AaB blev sendt hjem til det nordjyske med cifrene 4-1 til FCM.

FC Midtjylland holder dermed fast i ligaens andenplads, et enkelt point efter førerholdet FC Nordsjælland.

Alexander Sørloth og Filip Novák var mest iøjnefaldende på et generelt godt spillende FCM-hold.

Længe om at komme i gang
Hjemmeholdet var dog lidt længe om at få gang i det offensive spil. Gæsterne fra AaB stillede for kun anden gang i sæsonen op med en trebackkæde, men reelt var der fem mand i nordjydernes bagerste række, og AaB’s defensive spil gjorde det svært for FCM, der i den første halvdel af første halvleg ikke rigtigt fik angrebene til at hænge sammen hele vejen frem til farlige chancer.

Men i det 23. minut tog Alexander Sørloth en solotur fra egen banehalvdel, før han fra kanten af feltet hamrede bolden lige over mål, og det var et varsel til AaB. Et par minutter efter blev Sørloths angrebsmakker, Paul Onuachu, væltet i feltet af AaB’s Kasper Pedersen, og anfører Jakob Poulsen omsatte usvigeligt sikkert det korrekt dømte straffespark til mål og 1-0-føring.

Det var Jakob Poulsens 16. Superliga-mål på straffe ud af lige så mange mulige - og det var samtidig tredje Superliga-kamp i træk, at FCM fik tildelt - og scorede på - et straffespark.

Kort før pausen blev det også 2-0. Alexander Sørloth viste igen sine tekniske færdigheder og sin målnæse, da han modtog bolden helt ude ved højre sidelinje. Nordmanden driblede ind i feltet med et par AaB’ere halsende efter sig, før han drønede bolden ind ude ved højre stolpe.

FCM i kontrol
Syv minutter efter pausen kom det tredje mål. Et hjørnespark fra Jakob Poulsen blev headet på tværs foran mål af Paul Onuachu og videre til Filip Novák, der pandede bolden ind til 3-0 tæt ved fjerneste stolpe.

FCM kontrollerede kampen totalt, og det var derfor noget unødvendigt, at AaB fik reduceret på en omstilling i det 69. minut ved Jannik Pohl.

Seks minutter før tid blev sejren dog slået endegyldigt fast. Alexander Sørloths ryk i højre side endte med et indlæg til Gustav Wikheim, der nærmest løb ind i bolden og headede den i mål til resultatet 4-1.