To dage med gratis vaccination mod influenza

Er man i risikogruppen for influenza, kan man søndag 1. oktober eller lørdagen efter få et gratis stik hos Matas

HERNING Alle personer over 65 år, svært overvægtige med en BMI på over 40, gravide i mere end 12. uge, førtidspensionister samt personer med visse kroniske sygdomme kan gratis blive vaccineret mod influenza hos Matas. Søndag 1. oktober gælder tilbuddet både hos Matas i herningCentret og på Bredgade 35, og lørdag 7. oktober er der en ekstra chance i herningCentret. Vaccinationerne foretages af sygeplejersker fra Danske Lægers Vaccinations Service.

- Hos Matas arrangerer vi ofte aktiviteter, der kan hjælpe vores kunder med at holde sig sunde og raske, og vi er glade for nu at tilbyde forebyggelse af influenza, siger Biljana Vlahovic Nielsen, der er butikschef i Matas i herningCentret.

- Tidsbestilling er ikke nødvendig - mød blot op, men husk sygesikringsbeviset, tilføjer hun.

Hvert år dør 1000-2000 mennesker i Danmark på grund af influenza, og under egentlige influenzaepidemier stiger dødstallet med 1000-3000 i løbet af vinterhalvåret.

- Folk har for alvor fået øjnene op for, at influenza faktisk er en alvorlig sag. Personer i risikogruppen rammes hårdt af influenza og kan nemt udvikle følgesygdomme som for eksempel lungebetændelse, siger Mogens Rishøj, der er cheflæge hos Danske Lægers Vaccinations Service.

Han glæder sig over, at det gennem samarbejdet med plejecentre, apoteker og Matas er lykkedes at gøre vaccinen mere tilgængelig, og at der derfor er flere, der lader sig vaccinere.

Flere andre steder på Herning-egnen er der tilsvarende tilbud om influenzavaccination: Mandag 2. oktober på Fuglsangsø Aktivitetscenter, onsdag 4. oktober på Aktiv Centret i Herning samt på Sunds Aktiv Center og fredag 6. oktober i Rosenlund Aktivitetshus.