Foredrag om Hedeselskabet

HERNING I 2016 fejrede Hedeselskabet sit 150-årsjubilæum, og lørdag 7. oktober får man på Museum Midtjylland mulighed for at forstå baggrunden for Hedeselskabets oprettelse og høre om de allerførste aktiviteter og de mænd, der stod i spidsen for selskabets første år. Her spillede E. M. Dalgas, Hedeselskabets medstifter og første dynamiske direktør, en væsentlig rolle. Det fortæller Museum Midtjylland i en pressemeddelelse.

Hedeselskabets historie er tæt forbundet med de første tegn på udvikling i Herningområdet specielt inden for engvanding, etablering af planteskoler, tilplantning og plantager, tjæreudvinding, haveanlæg med mere. Hedeselskabets blev stiftet med det formål at frugtbargøre de jyske heder. Men i takt med at samfundets behov er ændret, har Hedeselskabet ligeledes ændret sig, og i dag arbejder selskabet med langsigtet udvikling og benyttelse og beskyttelse af naturen. Eftermiddagens foredragsholder er Vibeke Højen, der er projektchef ved Hedeselskabet. I pausen serverer de frivillige i Herningsholmlauget småkager og kaffe/the. Da der kun er et begrænset antal billetter til rådighed, er tilmelding nødvendig.