Nyuddannet museumschef får nyt job

Maja Zacho - tidligere CHPEA - skal være leder af Janus Bygningen

MUSEUM Den 30-årige kunsthistoriker Maja Zacho bliver ny leder af Janus Bygningen - Vestjyllands Kunstmuseum i Tistrup på Varde-kanten.

Maja Zacho var som praktikant fra kunsthistorie-studiet på Aarhus Universitet i flere år tilknyttet Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.

Så sent som sidste år havde hun rundvisninger i Birk.

Besidder evnen
Det var et enigt ansættelsesudvalg, som ud fra et særdeles velkvalificeret ansøgerfelt kunne pege på Maja Zacho som den ny leder.

- Maja er nyuddannet fra Aarhus Universitet fra 2015 og har således kun begrænset arbejdserfaring. Men vi tror, hun besidder evnen til at fortsætte og udvikle den kunstneriske linje, som er skabt omkring Janus Bygningen, udtaler Bent Peter Larsen, formand for bestyrelsen i en pressemeddelelse.

Sociale medier
- Vi er samtidig overbevist om, at hun vil være rigtig god til at formidle kunstoplevelsen til både børn og voksne, og så vil hun helt utvivlsomt kunne være med til at opgradere anvendelsen af de sociale medier i kommunikationen med både frivillige, medlemmer og publikum, tilføjer Bent Peter Larsen.

Maja Zacho tiltræder den nye stilling 1. november og hun bliver både kunstnerisk og administrativ leder af Janus Bygningen og afløser således både Anne-Margrethe Hansen, som fratrådte stillingen som administrativ leder den 1. februar i år og den kunstneriske leder, Bjarke Regn Svendsen, som er parat til at gå på pension.