Sportschef Svend Graversen og FC Midtjylland har landet en lejeaftale med brasilianske Patrick da Souza. Foto: Flemming Hansen

Her er FCM’s nye sportschef

Ole Bitsch 

Erfaren klubmand forfremmes til ny stor rolle i FC Midtjylland

FODBOLD Efter fire måneders søgen præsenterede FC Midtjylland torsdag formiddag Superligaklubbens nye sportschef. Valget er faldet på 46-årige Svend Graversen, der er rekrutteret fra egne rækker. Senest har den erfarne klubmand trænet FCM’s U17-drenge.

- Vi har haft et imponerende ansøgerfelt, blandt andet med flere spændende internationale navne, men vi har i Svend Graversen valgt en profil, der kender FC Midtjyllands kultur og værdier, og som samtidig har en meget stærk vindermentalitet, siger administrerende direktør Claus Steinlein i en pressemeddelelse fra FCM.

Vil flytte FCM endnu længere
Den nyudnævnte sportschef er en af hovedarkitekterne bag klubbens fodboldakademi tilbage i 2004. Svend Graversen står bag den lange række af topspillere, der gennem årene er fløjet fra reden i FC Midtjylland til fordel for store europæiske ligaer. Heriblandt profiler som Winston Reid (West Ham), Simon Kjær (Sevilla), Erik Sviatchenko (Celtic), Viktor Fischer (Mainz), Jonas Lössl (Huddersfield) og Joachim Andersen (Sampdoria).

- De, og mange flere, vil alle bekræfte, at Svend har spillet en helt afgørende rolle for deres udvikling som både mennesker og fodboldspillere, fortæller Claus Steinlein.

Svend Graversen begynder i sin nye rolle med omgående virkning og ser frem til udfordringen.

- Jeg har en meget klar idé om, hvem FC Midtjylland er, og hvad vi står for, og derfor føler jeg mig godt rustet til opgaven. Som klub har vi flyttet os meget langt gennem de sidste 10-15 år, og jeg ser masser af muligheder for, at vi de næste 10 år sammen kan flytte klubben endnu længere, både hvad angår titler i Danmark, europæiske resultater og udvikling af vores spillere, siger Svend Graversen.

Andet end køb og salg
Gennem de senere år har Svend Graversen fået et stadigt mere betydende ledelsesansvar for at videreudvikle det kulturelle og fodboldfaglige fundament, som FC Midtjyllands fodboldakademi hviler på. Det er det ansvar, der nu udvides til at omfatte hele den sportslige afdeling.

- En sportschef i FC Midtjylland skal kunne meget mere end at købe og sælge fodboldspillere, og med ansættelsen af Ove Pedersen som assisterende sportschef er vi allerede stærk besat på transfer- og scouting-siden. Derfor var det først og fremmest vigtigt, at den nye sportschef kendte FC Midtjylland indefra. Udover at kunne lede en scouting-afdeling skal han være i stand til at sikre sammenhængkraft både kulturelt og fodboldfagligt hele vejen fra akademiet til førsteholdet. Den profil matcher Svend perfekt, siger Claus Steinlein.