Vanskelig og voldsom brand: Autoværksted er totalt udbrændt

Martin Hove Thomsen 

Værkstedsbranden kan ifølge politiet være opstået i nogle el-installationer

OPDATERET klokken 09.10: Ifølge politiet er der mistanke til, at branden kan være opstået i nogle el-installationer, og derfor skal teknikere undersøge brandstedet på fredag.

Siden klokken 04.19 tirsdag morgen har indsatsleder hos Brand & Redning MidtVest, Peter Kristensen, og hans brandfolk kæmpet med at få bugt med en værkstedsbrand i Herning.

Det drejer som et Super Dæk Service-værksted på Mads Eg Damgaards Vej i Herning.

- Vi er i gang med efterslukningsarbejdet nu. Det er ret omfattende og har brændt forholdsvist voldsomt. Ude fra set ligner det, at værkstedet er totalt udbrændt, siger Peter Kristensen.

Vanskelig brand
I alt har 27 brandmænd været i gang med slukningsarbejdet - med hjælp fra både Falck i Ikast og Beredskabsstyrelsen.

- Det er altid lidt vanskeligt med sådan nogle værkstedsbrande. Vi tager vores forholdsregler. Eksempelvis skal vi have lokaliseret, hvor der er gasflasker, før vi går ind. Og i den tid, det tager, at få dem lokaliseret, der får branden jo lov til at være brand, siger indsatslederen, der også tilføjer, at ting som olie, benzin og diesel jo brænder ret godt, når ilden først får fat.

I øjeblikket er branden under kontrol, men Peter Kristensen forventer, at efterslukningsarbejdet fortsat vil tage et par timer.

- Branden har bredt sig til tagkonstruktionen, og det er hårdt arbejde, fordi man skal op at slukke det manuelt, forklarer Peter Kristensen.

Nærtliggende bygninger reddet
Ved siden af det udbrændte værksted ligger flere andre værksteder. Brandfolkenene nåede dog at få så godt styr på branden, at den ikke bredte sig til de omkringliggende bygninger.

- Det er vi selvfølgelig tilfredse med, selv om det har været en vanskelig brand, siger Peter Kristensen.

Indsatslederen fortæller desuden, at ingen personer er kommet til skade ved værkstedsbranden.