Kaptajnen afgjorde overtidsdrama

Jørn Just Kristensen 

Anfører Daniel K. Nielsen sikrede Blue Fox endnu en sejr med et håndledssvirp i overtiden

ISHOCKEY U-U-Ubesejret, skrålede fansene højlydt, mens Blue Fox-spillerne takkede for kampen.

»Rævene« landede tirsdag aften den sjette sejr på rad og række i Metal Ligaen, da Aalborg Pirates blev slået i Kvik Hockey Arena. Men det holdt hårdt denne gang.

I størstedelen af tredje periode havde Aalborg kurs mod alle tre point, men 21 sekunder før slutsirenen udlignede Branden Gracel i powerplay. Flot sat op af Antti Kerälä.

Det var en opblomstring efter 50 minutters ørkenvandring på is for Blue Fox. Og »rævene« tog momentummet med ind i overtiden, hvor herningenserne pressede på og blev belønnet, da kaptajn Daniel K. Nielsen sendte skiven i nettet med et håndledssvirp efter et kvikt opspil over Toni Kallela.

Drømmestart blev sovepude
I kampens indledning tydede intet på sådan et drama. Herning Blue Fox fik en regulær drømmestart og førte 2-0, inden der var spillet seks minutter. Riku Pitkänen styrede Lasse Lassens skud i nettet til 1-0, og Thomas Andersen fordoblede føringen med en blændende solotur i undertal.

Der var tale om to mål på bare fire afslutninger fra Herning.

Men ønskestarten blev en sovepude. Aalborg overtog styringen, og kun en veloplagt målmand i Simon Nielsen sikrede, at Blue Fox førte 2-0 ved første pause.

Men Aalborg fortsatte dominansen over for de mystisk tandløse ræve og fik udlignet til 2-2 i midterste periode. Og da det også blev 3-2 til Aalborg midt i tredje periode, lignede det nordjysk sejr - indtil den højdramatiske slutfase.

Blue Fox fører dermed stadig Metal Ligaen med nu 16 point for seks kampe.