Sikker – men for lille – FCM-sejr i Aarhus

Kenneth Kristiansen 

FC Midtjylland var overbevisende og vandt 3-0 ude over AGF

FODBOLD FC Midtjylland er blot et enkelt point fra Superligaens førsteplads, efter at holdet mandag aften på overbevisende vis vandt med 3-0 over AGF i Aarhus.

Dermed rykker FCM op på andenpladsen med 19 point for 10 kampe, ét point færre end topholdet FC Nordsjælland.

Både Paul Onuachu og Alexander Sørloth var med fra start for FC Midtjylland, og det lå naturligvis i luften, at målene skulle komme fra den hyperfarlige duo.

Det var dog en anden FCM’er, der først fik en stor chance. Højrewing Rasmus Nissen blev spillet fri af Rilwan Hassan efter seks minutter, men afslutningen blev blokeret.

Kort forinden lugtede det lidt af straffespark på Ceres Park, da bolden blev sparket op på armen af den tidligere FCM-angriber Morten »Duncan« Rasmussen.

FCM’s scoring i første halvleg kom godt midtvejs, men forinden havde hjemeholdet en god og farlig periode med et par store chancer. Blandt andet brød Mustafa Amini pludselig igennem et tøvende FCM-forsvar og kom alene med keeper Jesper Hansen, som dog kom fornemt ud og fik blokeret skuddet.

Onuachu åbnede scoringen
Men det var altså gæsterne, der kom foran. Jakob Poulsen modtog bolden fra Rasmus Nissen, og anføreren - og assistkongen - smækkede bolden ind foran mål, hvor Paul Onuachu uimodståeligt headede bolden modsat mod målhjørnet i en bue ind over AGF-keeper Aleksandar Jovanovic.

Resten af halvlegen havde FCM i kontrol, og det kunne snildt være blevet til et mål eller to yderligere. Alexander Sørloth driblede imellem flere AGF’ere, men den flotte solotur blev fulgt op af et lidt forkølet skud, som målmanden nemt kunne klare. Kort før pausen var samme Sørloth oplægger til sin angrebsmakker, men Paul Onuachu ramte denne gang overliggeren.

Efter pausen fortsatte den FCM-dominans, som også prægede det meste af første halvleg. Der var pænt store muligheder til både Marc Dal Hende, Alexander Sørloth og Paul Onuachu, men den anden scoring lod vente på sig.

Midtvejs i halvlegen kom så situationen, som reelt lukkede kampen til FCM’s fordel. AGF’s Adama Guira hægtede Tim Sparv i feltet, og Jakob Poulsen scorede sikkert på straffesparket med en afslutning højt i målet til venstre for målmanden. FCM-anføreren har aldrig brændt et straffespark i Superligaen.

Hjemmeholdet forsøgte at presse på for at komme tilbage i opgøret, men det var stadig FCM, der var farligst. Filip Novák headede på overliggeren, og Alexander Sørloth brugte også hovedet som våben, men bolden strøg forbi.

I overtiden cementerede Marc Dal Hende sejren. Jakob Poulsens hjørnespark blev videreført af indskiftede Gustav Wikheim, der totalt tørrede AGF’s Martin Spelmann på baglinjen og sendte bolden ind mod klumpen af spillere foran mål. Her fik Dal Hende træf på med et fladt skud.

9083 tilskuere i Aarhus - heraf en pænt stor skare af FCM-fans i det ene hjørne - var vidner til en noget ensidig forestilling, hvor hjemmeholdet kun sporadisk var farlige overfor en okay solid FCM-defensiv. Og hvor FCM i den anden ende faktisk burde have scoret et par mål mere.

FC Midtjyllands næste kamp er hjemme mod AaB på søndag.