Frivillig Center Herning hylder frivillige på fredag

Frivilligcenter Herning hylder ildsjæle i en lang række humanitære organisationer og foreninger på Frivillig Fredag

HERNING Fredag 29. september slår Frivilligcenter Herning dørene op til arrangementet Frivillig Fredag. Under temaet »Vis Værdien« afvikles der denne fredag landet over en lang række arrangementer, der hylder og synliggør frivilligheden og de mange, der hver uge yder en frivillig indsats på en lang række forskellige måder.

I Herning markeres dagen med en slags markedsdag i og omkring Frivilligcentret i Fredensgade, hvor forskellige frivillige foreninger stiller op og præsenterer, hvem de er og hvad de laver.

- Vi glæder os til dagen, siger centerleder Bibi Sandegaard Høeg.

- Vi håber både på, at de deltagende foreninger på den måde får mennesker i tale, så endnu flere kan få glæde af deres indsats, men også at de forskellige foreninger får mulighed for lære hinanden bedre at kende og måske får øje på steder, hvor de kan hjælpe hinanden.

I Frivilligcentret håber de selvfølgelig på mange besøgende.

- Vi håber, folk vil se det som en oplagt lejlighed til at kigge forbi og se, hvad Frivilligcentret er for et sted, og høre om mulighederne for selv at blive frivillig, siger Bibi Sandegaard Høeg.

Lotte Mortensen fra foreningen FIFS (Foreningen Idræt for Sindslidende) siger, at hun glæder sig til at være med.

- Vi håber, at det kan hjælpe med til, at flere får kendskab til vores forening og vores forskellige tilbud om idrætsaktiviteter for psykisk sårbare, siger hun.

God kontakt
Røde Kors og Selvhjælp Herning er også til stede på dagen sammen med mange andre foreninger.

- Mange af vores opgaver løses af frivillige, og som frivillig hos os kommer du i kontakt med mange forskellige mennesker, du bliver godt klædt på til opgaven, siger Lise Svendsen fra Selvhjælp Herning.

Man kan holde sig ajour med, hvilke foreninger der deltager på Frivilligcentrets hjemmeside. Her finder man også dagens program og nogle praktiske oplysninger.

På dagen er der gratis kaffe og kage fra Snejbjerg Bageri til alle besøgende.