Se prinsens skulpturer

HERNING Søndag eftermiddag er der omvisning i den spritnye udstilling på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.

Først og fremmest er udstillingen »Eventyrlig Dialog« et fabulerende møde imellem to visionære kunstnere - prinsgemalen og mælkedrengen Carl-Henning Pedersen, der malede sig vej til international berømmelse - som i ét og alt har gjort spontaniteten, skaberglæden og fantasien til den røde tråd i deres kunstneriske arbejde.

Individuelle traditioner
To kunstuniverser taler sammen i udstillingen, der tematiserer en række paralleller på tværs af de to kunstneres individuelle traditioner:

Deres passion for kunsten og den afrikanske maske. Deres lyriske arbejde, som udfoldes i en frugtbar vekselvirkning med skulpturer og malerier. Deres opfattelse af kunsten som noget eksistentielt, der udspringer af vores dybeste instinkter, og som skal forme virkeligheden med personligheden som filter. Samt deres hang til frie kunstværker på kant med traditioner og konventioner.