Din weekend i Herning: Absurd alkoholmisbrug og Prins Henrik-kunst

Weekenden står for døren! På herningnyt.dk giver vi dig her overblikket over, hvad weekenden byder på af oplevelser, muligheder og underholdning. For både store og små

WEEKEND-GUIDE

Børneteater på biblioteket
Faster Cool opfører forestillingen Regnbuebillen for de 1,5 til 6-årige og deres voksne. Gratis tilmelding via bibliotekets hjemmeside fra 2. september. Det er fredag klokken 15.30.

Gå til kalender

Fyraftenskoncert med bid i 
Velkommen til en appetitlig fyraftenskoncert på biblioteket i Herning. Syv musikere, to kokke og en kulturformidler står bag en helt usædvanlig koncert, hvor du bogstavelig talt kan smage på musikken. Det er fredag fra klokken 17.00.

Gå til kalender

Absurd alkoholmisbrug Team Teatret
Fredag klokken 19.30 kan man opleve forestillingen ”Beruselse” på Team Teatret, hvor der bliver sat fokus på vanskelighederne ved at have en misbruger i familien. Forestillingen spiller tirsdag-fredag frem til 13. oktober.

Læs mere her

Bersærk på Fermaten 
Fredag aften kan møde aarhusianske Bersærk på Fermaten klokken 21. Det musikalske univers er tungt, solidt og insisterende med den nordiske lyd som grundnerven.

Gå til kalender

Læs mere

Frokost med Niels Skousen 
Lørdag er der frokostkoncert på Fermaten med veteranen Niels Skousen. I et på en gang intimt, moderne og ikke mindst unikt lydunivers fortæller Skousen de historier og betragtninger, der kendetegner ham og har gjort det siden begyndelsen for et halvt århundrede siden med Skousen & Ingemann.

Gå til kalender

Portræt af Niels Skousen

Læs mere

Musikkens hemmelige sprog – Celloen
Herning Musikskole og Herning Bibliotekerne sætter sammen fokus på Musikkens hemmelige sprog. Kom og oplev historien om Celloen. For de 6-10 årige børn og deres voksne. Det er lørdag klokken 10 på biblioteket.

Åbent Hus i Historiens Hus
Lørdag fra klokken 10 til 15 er der Åbent Hus i Historiens Hus på Museumsgade, hvor man bl.a. kan overvære den officielle snoreklipning på Sygehusmuseet, gå på opdagelse i det lokalhistoriske arkiv og høre musik fra Videbæk Harmonikaorkester.

Skjern Å-dag
Søndag fra klokken 10 til 16 er der oplysning og debat om det nye forslag til realisering af Nationalpark Skjern Å. Det sker ved Teltpladsen ved Borrislejren, Borriskrogevej 4. Der vil være masser af oplevelser for hele familien. Hestevognsture, indvielse af stier og gourmet hotdogs.

Læs mere

Gastrofysisk vinsmagning
Træd indenfor hos vinbar Bohème Vin og få serveret tre lækre glas vin og snacks, mens du bliver klogere på vin, smag og hvad der egentlig foregår i hjernen, når du sætter glasset for munden og smager på vinen. Det er lørdag klokken 13.30.

Gå til kalender

Lav din egen juice i herningCentret
Søndag fra klokken 11 kan man prøve kræfter med at presse sin egen juice. Det er i herningCentret hvor børnene selv kan få lov at presse deres egen Juice.

Gå til kalende

Omvisning i Prins Henrik-udstilling 
Tag med på en offentlig omvisning i museets aktuelle særudstilling »Eventyrlig Dialog« og hør den spændende fortælling om H.K.H. Prins Henriks bronzeskulpturer og Cobra-kunstneren Carl-Henning Pedersens malerkunst. Det er søndag på Carl-Henning fra klokken 14.

Gå til kalender

Læs mere

Galleri – se prinsens skulpturer