Onuachu-hattrick i FCM’s pokalydmygelse

Ole Bitsch 

FC Midtjylland vandt 7-0 ude over Greve fra 2. division

FODBOLD Angriberen Paul Onachu scorede hattrick, da FC Midtjylland onsdag eftermiddag spillede sig videre til ottendedelsfinalerne i landspokalsturneringen DBU Pokalen.

Superligamandskab vandt komfortabelt med 7-0 på udebane over Greve fra 2. division.

Allerede efter en halv time kunne de fuldtidsprofessionelle gæster - via en føring på 2-0 - køre på cruise control.

FC Midtjylland stillede i en stærk startformation, men var uden sygdomsramte Alexander Sørloth, Tim Sparv og Gustav Wikheim samt skadede Rasmus Nissen. Den resterende kvalitet var mere end nok til at nedlægge Greve.

Filip Novák og Paul Onuachu bragte udeholdet i front. Målene gav ro hos FC Midtjylland, der totalt sad på pokalkampen fra første til sidste fløjt. Kontrollen blev sat i scene via fine og tempofyldte kombinationer på midtbanen og kanterne. Samtidig var FCM’erne giftige på lange indkast og en lang stribe hjørnespark.

Eneste gang, hvor 2. divisionsværterne fik rystet FCM-defensiven var efter tre minutter, da kantspilleren Rasmus Tangvig slap fri via en dybdebold. FCM-målmand Jesper Hansen leverede en fin parade og et hjørnespark.

I anden halvleg fortsatte FC Midtjylland med at presse hjemmeholdet i bund. Marc Dal Hende fik reddet sit forsøg på stregen, og Paul Onuachu headede bolden på den ene stolpe. Nigerianeren fik dog scoret til 2-0 efter en solo-dribletur, og afrikanerens hattrick blev også en realitet, da Onuachu pandede et hjørnespark i nettet.

På tavlen kom også FCM’s nigerianske debutant, Frank Onyeka, der scorede efter et hjørnespark. Wingbackerne Alexander Munksgaard og Marc Dal Hende stod for træfferne til 6-0 og 7-0.

Eneste FCM-minus fra onsdagens kamp i Greve var, at Filip Novák efter 35 minutter måtte lade sig udskifte med en hofteskade.

Ottendedelsfinalerne i DBU Pokalen spilles mellem tirsdag 24. oktober og torsdag 26. oktober.