Sørloth-hattrick sænkede Hobro

Ole Bitsch 

Norske Alexander Sørloth scorede tre gange, da FCM sikkert vandt 5-1

FODBOLD Den norske landsholdsangriber Alexander Sørloth scorede hattrick, da FC Midtjylland søndag eftermiddag sænkede oprykkerne fra Hobro. På MCH Arena vandt FCM sikkert med 5-1 over gæsterne, der i denne sæson har været den helt store overraskelse i Alka Superligaen.

21-årige Sørloth nettede til 1-0 efter 20 minutter, da han nåede først på et frispark fra Jakob Poulsen. Nordmanden, som FCM hentede før sæsonen i hollandske Groningen, scorede også til 3-0. Oplægget kom fra Rilwan Hassan, der præcist fandt Alexander Sørloth i feltet. Frontmanden klappede smukt læderet over i det lange hjørne med et højrebensdrøn.

Nordmanden rundede sin store dag af med kampens sidste scoring. I overtiden fulgte Sørloth op på et langskud fra indskiftede Mikkel Duelund. Bolden tabte keeper Jesper Rask, og så kunne FCM-topscoreren køligt lobbe kuglen over målmanden og ind i nettet.

Alexander Sørloth har nu nettet 10 gange i sine foreløbige 16 kampe for FCM - fem af målene er i Superligaen.

Allerede ved pausen førte »ulvene« 2-0 - efter mål af Sørloth og Jakob Poulsen. Sidstnævnte scorede på et straffespark begået mod venstrebacken Marc Dal Hende, der blev nedlagt i Hobro-feltet to minutter efter FCM’s føringsmål.

I det hele taget var FC Midtjylland i fuld kontrol mod Hobro, der - endnu - aldrig har besejret FCM.

En af nøglerne var en stærk organisation, hvor værternes midtbane og tremandsforsvar kun sjældent kom under pres fra udeholdet, som inden pausen kun tilspillede én enkelt chance.

Efter 2-0-scoringen faldt kampen i intensitet, tempo og nerve. Samme billede malede sig i begyndelsen af anden halvleg, hvor FCM virkede tilfredse - og hvor Hobro ikke magtede at stresse hjemmeholdet.

Alexander Sørloth løftede stemningen med sin anden træffer, men Hobro fik reduceret, da nordjydernes Pål Alexander Kirkevold udnyttede et straffespark begået mod ham selv. Tim Sparv var synderen hos FCM.

Det betød dog intet. En anden indskifter, Paul Onuachu, scorede til 4-1 fra distancen, og så kunne Alexander Sørloth meget passende lukke ned med målet til 5-1.