Få tjekket lønsedlen

Herning LO Herning-Ikast og FTF kommer på mandag forbi Herning Banegård og byder på kaffe og kage. Det sker som led i en landsdækkende kampagne, som fagbevægelsen kører i de næste uger for at minde om, at det en rigtig god ide at holde øje med lønsedlen. En ny Epinion-undersøgelse fortæller, at godt halvdelen af lønmodtagerne har oplevet fejl på lønsedlen. Samtidig viser den også, at hver fjerde kun sjældent eller aldrig tjekker lønsedlen.

- Langt de fleste fejl er lette at forklare og bliver justeret uden store sværdslag, når arbejdsgiveren er blevet gjort opmærksom på fejlen. Det kan ofte dreje sig om pænt store beløb, for det handler både om løn, pension og feriepenge. Men fejlen skal jo opdages, før den kan rettes, og det er derfor, at kontrol er bedre end tillid, når det gælder lønnen, siger Lone Børlum, formand for LO Herning-Ikast.