Hospitalsenheden Vest er blandt landets bedste til kræftbehandling og råder over flere operationsrobotter, der blandt andet assisterer kirurgerne ved operationer for prostatakræft. Foto: Lars Work Kristensen

Simpel blod- eller urinprøve kan afsløre, om du har prostatakræft

Hør mere om emnet tirsdag i Herning

HERNING En simpel urinprøve kan med stor nøjagtighed afsløre, om en mand har prostatakræft. Det har forskere fra Aarhus Universitetshospital fundet ud af - og tirsdag 12. september kan man i Frivilligcenter Herning, Fredensgade 14, høre nærmere om den nyeste udvikling inden for genteknologi til opsporing og bedre behandling af prostatakræft.

I et foredrag vil professor Karina Dalsgaard Sørensen fra Molekylær Medicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital fortælle om den nyeste udvikling inden for genteknologiske metoder, som sigter mod at løse problemerne med diagnosticering af prostatakræft. Målet er at udvikle nye test, som på baggrund af en blod- eller urinprøve kan afgøre, hvilke patienter der har brug for at få taget en biopsi/vævsprøve af prostata, samt hvilken behandling og medicinering der er bedst til den enkelte patient, der har fået prostatakræft.

Prostatakræftforeningen Propa står som arrangør, og tilmelding skal ske til Kræftens Bekæmpelses Rådgivningscenter Herning senest søndag 10. september.