Forgæves FCM-comeback i Parken

Ole Bitsch 

FC Midtjylland vendte 0-2 til 2-2, men tabte 3-4 til FC København

FODBOLD Gennem klubhistorien har FC Midtjylland blot hentet fire sejre i nationalarenaen i København. Og søndag eftermiddag indkasserede FCM endnu et nederlag i Telia Parken.

FCK’s forsvarende danske mestre vandt 4-3 efter et underholdende opgør, hvor FC Midtjylland vendte 0-2 til 2-2, men i sidste ende måtte »ulvene« tage hjem med sæsonens tredje nederlag i otte kampe.

Forud for ligamatchen i hovedstaden havde FCM-træner Jess Thorup ændret sin startformation til 3-4-3 - ikke mindst for at stabilisere FCM’s gavmilde defensiv. Ændringen betød blandt andet, at midtbanespilleren Tim Sparv var trukket ned i et tremandsforsvar sammen med Kian Hansen og Zsolt Korcsmár.

Men det nye FCM-system fik en horribel indledning på kampen i Parken. Allerede efter otte minutter kunne FCK-angriberen Pieros Sotiriou bringe mestrene foran, da Zsolt Korcsmár gik fejl af en lang bold.

Efter et kvarter var stillingen 2-0. Og endnu en gang var midtbanen og FCM-defensiven på hælene, da Benjamin Verbic let fordoblede føringen.

Men FCM-mandskabet rejste sig omkring den halve time. Det skete via to scoringer inden for to minutter.

Et indlæg fra Rasmus Nissen endte i fødderne hos en fri Filip Novák, der sikkert nettede ved bageste stolpe.

Kort efter faldt udligningen. Flotte aktioner fra en veloplagt Gustav Wikheim lagde op til et indlæg fra Janus Drachmann. FCK-keeper Robin Olsen tabte efterfølgende et hovedstød fra Wikheim, men Rasmus Nissen var over returbolden. 2-2.

Scoringerne rystede FC København, og FC Midtjylland var bedst i resten af første halvleg, men det var københavnerne, som var skarpest midt i anden halvleg, da kampen blev afgjort.

FCM’s Alexander Sørloth misbrugte en stor hovedstødschance, og minuttet efter stod den så 3-2 til FCK, da Benjamin Verbic scorede direkte på frispark. Tre minutter senere scorede debutanten Carlos Zeco til 4-2 efter et hjørnespark, hvor FC Midtjylland atter fremstod særdeles passive.

FCM-topscorer Paul Onuachu fik comeback i de sidste 20 minutter, men det var hjemmeholdets Nicolaj Thomsen, der skabte lidt spænding i slutfasen, da han i sidste minut scorede selvmål efter Jakob Poulsens frisparksbold.

Det var dog ikke nok til at forhindre endnu et FCM-nederlag i Parken.