Våd weekend med kun strejf af solskin i vente

Både fredag og lørdag vil de fleste dele af landet få regn størstedelen af dagene, lyder det fra DMI

VEJRET Mens usædvanlige vejrhændelser har sat dagsordenen i mange medier de seneste uger med oversvømmelser i det sydøstlige Asien, orkanen Harvey i Texas og i senest orkanen Irma, så står den på klassisk efterårsvejr herhjemme i weekenden.

- Det er rigtig efterårsvejr efterhånden med regn, skyer og kun ganske lidt solskin, siger Klaus Larsen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut.

Bygerne bliver dog ikke i nærheden af så kraftige, som tilfældet var onsdag, der blev det hidtil vådeste døgn hidtil i år i Danmark

På Helgenæs på Djursland blev der målt 98,6 millimeter nedbør. Statistisk set sker det kun en gang hvert 500. år, at der falder næsten 10 centimeter regn.

- Vi lægger ud med næsten to ens vejrdage. Fredag og lørdag vil de fleste egne få regn store dele af dagen, og det bliver mellem 13 og 17 grader varmt, siger Klaus Larsen.

Med de udsigter vil der nok være langt mellem badegæster på strandene. Derimod kan erfarne vind- og brætsurfere godt finde våddragten frem.

- Fredagen starter blæsende med op til frisk vind fra sydlige retninger. Og ved kysterne bliver det op til hård vind, siger Klaus Larsen.

Lørdag falder vinden lidt mere til ro.

Kun i den vestlige del af Nordjylland, især ved Thy og Jammerbugten, er der udsigt til tørvejr de næste to dage.

- Men også i de områder vil der kun være tilfældige strejf af solskin. Der ligger mange fronter inde over Danmark med skyer, forklarer Klaus Larsen.

Søndag kommer solen lidt mere frem, men det bliver hovedsageligt i de østlige egne.

- Især jyderne må holde for med byger på søndag. Østpå ser det ud til at blive mere tørt, siger han.

Weekenden rundes af med dagtemperaturer mellem 15 og 18 grader.

/ritzau/