Unge mødes uden alkohol

Sportolv klar til endnu et alkoholfrit ungdomsarrangement i Sportscenter Herning

HERNING I morgen slår Sportolv-samarbejdet mellem idrætsklubberne og SSP i Herning Kommune dørene op for deres halvårlige ungdomsarrangement i Sportscenter Herning.

Det vil traditionen tro være til en populær blanding af heftige discorytmer og sjove aktiviteter for de op mod 2000 unge mennesker.

I fem timer kan de unge boltre sig med alt fra amerikansk fodbold og Human Football til parkour, klatrevæg og mere klassiske idrætsaktiviteter som badminton, gymnastik og håndbold.

For de danseglade vil der desuden som altid være godt gang i både bassen og de kulørte spots i opvisningshallen, der hele aftenen lægger gulv til det store Sportolv-diskotek.

Effektiv alkoholpolitik
Selvom arrangementer af denne type kan virke tillokkende på unge med smag for alkohol, behøver forældre ifølge Sportolv-formand Ole Haurum ikke være bekymrede for at sende deres børn af sted.

- Vores nultolerance-politik i forhold til alkohol har haft sin tydelige effekt, siger formanden i en pressemeddelelse og uddyber:

- Ved det seneste Sportolv-arrangement tilbage i marts tog vi så godt som ingen deltagere med alkohol i blodet. Samtidig fandt vores folk ikke en eneste flaske alkohol i området udenfor, og de kender vel at mærke hver eneste krog i en ganske pæn radius omkring sportscentret.

Personalet er udstyret med professionelle alkoholtestere, som omgående viser, hvis de unge har drukket alkohol.

Gratis adgang
Ifølge Ole Haurum har det også en stærkt præventiv effekt, at de unge ved, at der uden diskussion bliver ringet til deres forældre, hvis de bliver taget.

Ved de seneste arrangementer har arrangørerne kunnet registrere et fald i antallet af 16-17-årige deltagere.

Sportolv-formanden tør dog ikke gætte på, om dette fald er en konsekvens af de skrappe alkoholregler.

- Det er naturligvis nærliggende at lave sådan en konklusion, men det er ikke noget, vi kan sige med sikkerhed, siger han.

Sportolv-arrangementet har gratis adgang for børn og unge fra 5. klasse og opefter.