Lokal lykketrold var dagens dyreste

Salget af 28 lykketrolde indbringer Kræftens Bekæmpelse 779.000 kroner. Herning-kunstners gik for 51.000 kroner

HERNING Kræftens Bekæmpelse har modtaget en meget stor og usædvanlig check. Den er nemlig »underskrevet« af 28 såkaldte lykketrolde og lyder på ikke mindre end 779.000 kroner.

Beløbet stammer fra den festlige trolde-auktion, som kunst- og velgørenhedsprojektet, Lykketrold Fundraiser, netop har afholdt ved et galla-arrangement i Aalborg Kongres & Kultur Center. Alle indtægter fra auktionen gik ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse, og checken blev overrakt på selve aftenen.

Folkekær trold
Auktionen blev ledet af Frederik Bruun Rasmussen - fra auktionshuset af samme navn - og under hammeren var 28 originale kunstversioner af den folkekære Gjøl-trold.

Alle troldene var kreativt dekorerede af danske kunstnere, designere og kendisser, der havde påtaget sig opgaven at forvandle de verdensberømte Gjøl-trolde til flotte, sjove, søde, skøre og personlige fantasifigurer. Auktionens topscorer blev »Happy Color Trold« af Herning-kunstneren Quang Ramsing Fleuret, der gik for et hammerslag på 51.000 kroner, tæt forfulgt af »Love Trold« af kunstneren Kristian von Hornsleth, »Racer Trold« af racerkøreren Jason Watt og »Bette Trold« af nissemoderen Etly Klarborg, der hver indbragte 50.000 kroner.

- Det var megafedt at være med til - især når det går til et godt formål. At det så også blev aftenens dyreste trold af dem man var oppe imod, gør det da ikke dårligere, siger Quang Ramsing Fleuret.

Mindre kopier
Ud over auktionen over de 28 originale kunst-trolde har Lykketrold Fundraiser også skaffet midler til Kræftens Bekæmpelse ved at sælge mindre kopier af kunsttroldene i butikkerne landet over. For hver solgt figur er et fast beløb gået til Kræftens Bekæmpelse, og det har på nuværende tidspunkt resulteret i en indsamling på 781.000 kroner. Sammen med checken på 779.000 kroner fra auktionen giver det en samlet donation på 1.560.000 kroner.

Blandt de mange populære kunstnere, designere og kendisser, der har medvirket til projektet, kan også nævnes Anders Matthesen, Claus Holm, Jonas Schmidt, Christian Bitz, Timm Vladimir og Michele Bellaiche.