International læsedag i Lind

lind I dag er det International Literacy Day (FN’s Internationale læsedag). Lind Skole får i den forbindelse besøg af Herning Bibliotekerne og børnebogsforfatter Mette Vedsø. Dagen starter med højtlæsning, hvor børnebogsforfatter Mette Vedsø læser højt fra sin bog »En Pige Med Pigesko«, som hun udgav i januar i år og som hun selv »med lidt god vilje vil karakterisere som en børnevenlig udgave af Svend Brinkmanns »Stå fast«.«

I en tid, hvor forandring og kontant udvikling opfattes som det eneste rigtige, gjorde Svend Brinkmann sig til talsmand for det modsatte. Mennesket skal lære at stå fast. At stå fast på essentielle og vigtige ståsteder, der skal underlægges en tvungen stræben efter nyt. Bogen »Stå fast« henvender sig til voksenlæsere, men hvad med børn? Skal børn lære at sige nej?

Skoleeleverne skal også arbejde mere med billedbogen »Pigen med Pigesko«. Alle skoleeleverne får udleveret et par sko, som de skal forvandle til deres egne. Et billede på, hvordan et menneskeliv ser ud – på godt og på ondt. Det følsomme, sårbare, sørgmodige og det glade, friske og åbne. Dagen slutter med en fernisering kokken 13.00.