FCM-kvinder tabte til arvefjenderne

Kenneth Kristiansen 

FC Midtjylland måtte indkassere et nederlag på 20-23 i Viborg

HåNDBOLD FC Midtjylland-kvinderne har de senere år haft overhånden i arvefjendeopgørene mod Viborg HK, men fredag var rollerne byttet om. Hjemmeholdet Viborg vandt HTH Go-ligakampen over FCM med 23-20 - efter uafgjort 10-10 ved pausen.

Opgøret viste, at der fortsat er en del at arbejde med hos cheftræner Kristian Kristensens FCM-tropper, der i sommerpausen har budt velkommen til hele 10 nye spillere. Aftalerne og kombinationerne sidder endnu ikke helt i skabet - og så var holdet på dagen også oppe mod en stærk svensker i Viborgs mål.

Der var fint tempo over kampen fra første fløjt. De to rivaler spillede med respekt for hinanden, og målene faldt stort set på skift i hver sin ende af banen. Der var dog ikke vildt mange af dem - begge holds forsvar var ganske solide, og i målene var Viborgs nye keeper, svenske Hanna Daglund, og FCM’s tyske veteran Sabine Englert synlige med fine redninger.

Midtvejs i halvlegen kom gæsterne fra FCM foran med to, 6-4, men VHK’erne svarede igen, og i halvlegens sidste sekunder udlignede Line Uno med et fikst gennembrud til pausestillingen 10-10.

FCM’s mareridt i målet
Straks efter pausen udviklede Hanna Daglund i Viborg-målet sig mere og mere til at være et mareridt for FCM. Gæsterne fik en koldstart på anden halvleg og kom bagud 11-15, og selvom FCM’erne straks svarede igen og kvitterede til 15-15, var det en stakket frist. Viborgs svenske målvogter fortsatte storspillet, og selvom FCM hang nogenlunde på hele vejen, var det aldrig helt tæt nok på. Dertil var der ganske enkelt for mange forkølede afslutninger.

Hos FC Midtjylland fik den svenske streg Linn Blohm comeback efter en hofteskade, men nogen hovedrolle fik hun ikke denne gang. Bedst hos gæsterne var de norske bagspillere Veronica Kristiansen og Tonje Løseth, der begge holdt en nogenlunde scoringsfrekvens med fem mål hver.

Hos Viborg strålede Line Uno med otte scoringer.

FCM-kvindernes næste kamp er hjemme mod de danske mestre fra Nykøbing Falster. Det opgør spilles i IBF Arena i Ikast lørdag 16. september.