Gratis foredrag om kræft: Hvordan er det at være patient – og pårørende?

HERNING Hvordan er det at være henholdsvis kræftpatient og pårørende? Hvordan det er at være i de respektive roller?

Det er emnet for det første af de gratis foredrag, som Kræftrådgivningen i Herning og Onkologisk Afdeling ved Regionshospitalet Herning tilbyder hen over efteråret og foråret.

Alle foredragene foregår sidst på eftermiddagen på Kræftrådgivningen, Nørgaards Alle 10, den første onsdag i måneden - første gang onsdag 6. september, hvor to rådgivere fra Kræftens Bekæmpelse, Hanne Høgh og Mette Svart, fortæller om reaktioner på og efter et kræftforløb. De vil også komme ind på, hvordan man lever med angsten og uvisheden i den forandrede hverdag.

Næste foredrag i rækken følger 4. oktober: Hvad er meningen med livet? spørger præst Ulla Kristiansen. 1. november gælder det lungekræft og immunterapi ved Peter Meldgaard fra AUH, og 6. december er emnet »Kræft, kærlighed og samliv« ved sexolog og sygeplejerske Susanne Duus.

Foråret vil byde på foredragene »Mad og kræft«, »Rettigheder ved alvorlig sygdom«, »Cannabis - er det et lægemiddel?« og sluttelig »Når en børnefamilie rammes af kræft«.